Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues redueix els delictes que es cometen a la ciutat durant l’any 2021

La dada, donada a conèixer durant la Junta Local de Seguretat celebrada aquest dijous 20 de gener de 2022, posa en valor l’important reducció de delictes com els furts, els robatoris amb força i les ocupacions d’immobles, en comparació a les dades de 2020 que estan condicionades pel confinament i el decret d’estat d’alarma.// L’alcaldessa Pilar Díaz ha valorat molt positivament els descens dels delictes i ha indicat que ‘Esplugues és una ciutat segura però continuarem reforçant la seguretat de tot el veïnat amb la col·laboració dels diferents Cossos de Seguretat’.

20 de gener de 2022

El nombre de delictes que s’han comès a Esplugues durant l’any 2021 s’ha reduït en comparació amb l’any 2020; un any que va estar condicionat pel confinament i el decret de l’estat d’alarma. Aquestes dades s’han donat a conèixer a la Junta Local de Seguretat per part dels màxims responsables del Cossos de Seguretat presents a la ciutat, on es destaca el notable descens de les ocupacions d’immobles, - 54,69% amb 29 casos, els furts, -7,17% amb 790 casos, les estafes bancàries amb targetes, -13,90% amb 161 casos, i els robatoris amb força, -13,16% amb 132 casos.

D’altra banda, ha augmentat la resolució policial, que s’enfila al 31,6%, així com el nombre de persones detingudes, que passa de 170 a 189.

Pel que fa a les sancions relacionades amb l’ordenança de civisme, les sancions han augmentat un 10,11% passant de 890 a 980 denúncies. Aquest augment és degut a l’increment dels dispositius de control relacionats amb el consum d’alcohol a l’espai públic, la no recollida dels excrements de gos i les infraccions vinculades a les molèsties per soroll excessiu.

Com a element destacat en les sancions de trànsit, durant l’any 2021, han augmentat les multes relacionades amb l’ús dels vehicles de mobilitat personal amb 302 sancions, un 88,75% més respecte a l’any anterior.

El cos de la Policia Local d’Esplugues treballa de forma coordinada amb els cossos de Mossos d’Esquadra i Policia Nacional en diferents actuacions per garantir la seguretat ciutadana i continuar fent d’Esplugues una ciutat amb uns índexs de seguretat i satisfacció ciutadana elevats respecte a municipis de l’entorn metropolità.

Durant la Junta, Pilar Díaz ha explicat que ‘les dades són bones’ i ha destacat ‘la bona feina de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra en un moment complex, en què han estat a l’altura de les circumstàncies’. A més, l’alcaldessa ha afegit que ‘el govern municipal continua treballant en reforçar els recursos humans i materials de la Policia Local’ i ha explicat que ‘en aquest moment tenim més policies que mai als nostres barris i que durant les pròximes setmanes tindrem importants novetats que donaran un impuls més a la seguretat de tots i totes’.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B