Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues recorda els 80 anys de la fi de la Guerra Civil

Exposicions temporals, sortides teatralitzades i conferències exposen la petjada que el conflicte armat va deixar a la ciutat i a la seva ciutadania

26 de setembre de 2019

Amb motiu del 80è aniversari de l'acabament de la Guerra Civil, l'Arxiu Municipal i els Museus d'Esplugues ofereixen un seguit d'activitats que tenen com a objectiu recuperar la memòria històrica i recordar aquells dies de la història de la ciutat i també per prendre consciència de la petjada que van deixar a Esplugues i a la seva ciutadania. Esplugues de Llobregat, a les portes de Barcelona, durant la Guerra Civil Espanyola va ser un indret estratègic i de resistència republicana en l'avenç de les tropes franquistes en la seva entrada a la capital catalana.

La programació inclou dues exposicions temporals al Museu Can Tinturé. 'L'entrada dels nacionals amb els ulls de Kautela' és un recull de fotografies on el fotoperiodista aragonès Francisco Martínez Gascón "Kautela" va enregistrar les tropes rebels creuant la població el dia abans de l'entrada a Barcelona. 'Can Tinturé. La memòria que queda' és una exposició de petit format inclosa en la programació '1939. L'abans i el després' organitzada per la Diputació de Barcelona en la que es recupera la història de Can Tinturé (avui museu) durant el conflicte armat.

tancsesplugues1939.jpg

Cal destacar també que l'últim diumenge de setembre i el primer d'octubre hi ha programades les sortides teatralitzades 'Lluita i resistència, els últims dies del conflicte a Sant Pere Màrtir', una recreació de l'arribada i la fugida dels últims soldats republicans a Esplugues.

Dins de les activitats commemoratives es farà també un cicle de conferències que complementaran les exposicions. Al gener, tancarà els actes la ruta teatralitzada 'Esplugues 1936-1939'; una ruta semiteatralitzada per alguns indrets d'Esplugues per conèixer episodis destacats de la Guerra Civil i la postguerra, acompanyats per L'Endoll, Grup de Teatre de L'Avenç.

Més informació al web dels Museus d'Esplugues i a les xarxes socials amb l'etiqueta '#1939Esplugues'.

Podeu descarregar aquí tots els actes del programa '1939 Esplugues'.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B