Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, reconeguda per Unicef Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància

29 d'octubre del 2018

Esplugues ha estat reconeguda per Unicef Espanya com a Ciutat Amiga de la Infància (2018-2022). El reconeixement és una distinció que reivindica el compromís i l'esforç que realitzen ajuntaments, mancomunitats i altres governs locals per incorporar a la infància i adolescència en el centre de la seva agenda política. Avui són 274 els Governs Locals els que han situat a la infància en el centre de les seves polítiques públiques. Gràcies a això, el 41% dels nens, nenes i adolescents que viuen a Espanya, ho fan en una Ciutat Amiga de la infància. A Catalunya, de moment, hi ha 16 ciutats que compten amb aquest reconeixement.

El que es reconeix amb aquest segell són totes les polítiques adreçades a la infància i l'adolescència que es realitzen des de l'Ajuntament d'Esplugues i eI conjunt d'activitats que es desenvolupen a la ciutat. Una de les més destacades és el Consell d'Infants, que permet donar veu als més petits i potenciar l'esperit de participació democràtica. Però hi ha altres accions, com són l'Acte de Benvinguda als Nadons, l'Escola de Pares i Mares, els ajuts econòmics, projectes de reforç escolar, el servei Minuts Menuts Municipals, els Casals d'Estiu, Esportius i inclusius, entre moltes d'altres i en totes les àrees municipals.

Al Ple municipal de març del 2018, es va aprovar una moció per iniciar els tràmits per a l’obtenció del segell Esplugues, ciutat amiga de la infància amb l'objectiu de comptar amb el posterior suport i col·laboració per seguir millorant i innovant en aquelles polítiques adreçades a la infància i l’adolescència.

Per aconseguir aquest reconeixement, Esplugues va presentar a Unicef Espanya el seu Pla Local d'Infància i Adolescència, que té com a objectiu millorar el benestar dels nens, nenes i adolescents, i que impulsa espais de participació i treballa aliances amb altres administracions públiques, institucions i entitats per assolir els seus objectius. L'abril del 2018, l'Ajuntament va iniciar un procés participatiu per incloure a ciutadania en l'elaboració del nou Pla Local d'Infància i Adolescència (previst per al maig del 2019).

El 27 de novembre es realitzarà l'acte de lliurament dels reconeixements d'Unicef, al Palau d'Exposicions i Congressos d'Oviedo. Aquest és el mapa de les Ciutats Amigues de la Infància.

Aquest reconeixement se suma a la distinció de Bona Pràctica europea Urbact que l'any passat van obtenir el Consell d'Infants i l'Audiència Pública de Joves.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B