Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El primer concurs Esplugues Talent ja té finalistes

Dotze projectes innovadors ideats per alumnes de 1r de batxillerat o de cicles formatius passen a la final

3 de març de 2022

La primera edició de l’Esplugues Talent, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de secundària de la ciutat ­–­impulsat per l’Ajuntament i Talent Factory­­–, entra en la seva fase final amb la selecció dels 12 equips finalistes.

Entre els projectes presentats, un total de 89, s’han seleccionat les 12 idees més innovadores, entre les que hi ha des d’apps enfocades a la salut mental fins a empreses de caire sostenible o inclusiu passant per gadgets amb l’última tecnologia.

Els 12 equips finalistes passaran ara a la fase de mentoratge amb un empresari o empresària local, durant la qual podran desenvolupar encara més la seva idea i realitzar un pla d’empresa. Finalment, en una gala final que es farà al maig, es presentaran els projectes finalistes i un jurat professional seleccionarà els tres equips guanyadors d’aquesta primera edició de l’Esplugues Talent.

La relació de projectes que passen a aquesta nova fase són:

Sí a la realidad, del Highlands School Barcelona – mentoritzat per Laura Isuss, de Made of Genes.

RERO, de l’Institut La Mallola – mentoritzat per Francisco Fras, de Nestlé.

Moda per a Tothom, del Col·legi Natzaret – mentoritzat per Sergio Sánchez, d’Edser.

Diabetic Watch, del Col·legi Natzaret – mentoritzat per Jodi Martí, de Synlab.

Bat’n Go, de l’Escola Isabel Villena – mentoritzat oer Jesús Osuna, de Cocacola Europacífic Partners.

Scaperoom esports, de l’Institut Joaquim Blume – mentoritzat per Franscesc Ricart, de l’Hospital Sant Joan de Deu.

BuddyCare, del Col·legi Alemany – mentoritzat per Alessandro di Luccio, de Bohooptics.

Kmeco-mo, de l’Escola Garbí – mentoritzat per Iñaki Olaizola, d’Euromadi.

Psicomesenger, de l’Escola Garbí – mentoritzat per Ada Capacete i Carla Balart, del CC Finestrelles.

Women Sportsland, de l’Institut Joanot Martorell – mentoritzat per Jorge Mateo, d’Organic África Chocolate.

WorldFriend, de l’Institut Joanot Martorell – mentoritzat per Vanesa Legazpi, de Producciones El Barrio.

Shine Care, de l’Institut Severo Ochoa, mentoritzat per Maria Rodríguez, de Cre-Projects.

Per a l'alcaldessa, Pilar Díaz, “Esplugues Talent és un binomi perfecte, que ha posat en contacte a estudiants amb idees brillants amb professionals que podien proporcionar el suport i l’orientació per fer-les realitat. Seleccionar 12 propostes no ha estat fàcil i això és una mostra del potencial del talent jove del nostre municipi”.

--------------

Esplugues promou el talent a les aules amb un concurs


13 de desembre del 2021

L’Ajuntament ha presentat aquest 13 de setembre el projecte Esplugues Talent, que vol promoure a través d’un concurs anual l’actitud emprenedora i el talent del jovent del municipi. El concurs anirà adreçat a alumnes de 1r de batxillerat i de cicles formatius i tindrà, com a primer premi, un viatge a Silicon Valley (Califòrnia) per al projecte guanyador, un altre a Brussel·les per al segon classificat, i per al tercer, la participació al Dia de l'Emprenedoria de Barcelona. La primera edició serà aquest curs 2021-2022.

Els equips seran de dos joves i tindran com a mentors personal d’empreses d’Esplugues per poder elaborar el seu projecte. Per cada centre educatiu podran participar-hi un o dos equips. El concurs està obert a tots els centres públics de secundària d’Esplugues. Hi participen els instituts Joanot Martorell, La Mallola, Severo Ochoa i Joaquim Blume, les escoles concertades Garbí, Isabel de Villena i Natzaret i privades, com el Col·legi Alemany i Highlands School.

Dotze equips arribaran a la selecció final i sumaran esforços amb una desena d'empreses mentores, que són les que patrocinen els premis. Es tracta de Nestlé, Cobega, Euromadi, CC Finestrelles, Hospital Sant Joan de Déu, Edser, Producciones del Barrio, Made of Genes, Organic Africa Xocolata, Boohoptics i Creprojects.

Un jurat independent decidirà els projectes guanyadors.

Per a l'alcaldessa, Pilar Díaz, "Esplugues Talent és un programa on tothom guanya. Per a les persones joves d’Esplugues és una oportunitat de cinc estrelles, la de poder transformar una bona idea en una idea de negoci amb el suport i l’orientació d’empreses mentores molt reconegudes. Per a aquestes companyies, un contacte directe amb idees noves i talent jove”.

Consulta la presentació que s'ha fet avui:

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B