Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues presenta tres projectes a la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

Es tracta dels processos participatius Consell d'Infants i Audiència Jove i el programa de cohesió social L'Escola Sona
Esplugues presenta tres projectes a la Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores

La regidora Montse Zamora, durant la presentació del Consell d'Infants a Lleida

1 de febrer del 2018

L'Ajuntament d'Esplugues està present a la 13a Trobada de la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), que se celebra a Lleida entre aquest dijous 1 i divendres 2 sota el lema Repensar la ciutat, amb tres bones pràctiques: el Consell d'Infants, l'Audiència Jove i L'Escola Sona. En aquest fòrum de ciutats educadores, a banda de la presentació d'experiències per part dels municipis presents, "experts de primer nivell aportaran moments de reflexió sobre el paper que exercim els governs locals en la construcció d'aquest model de ciutat", expliquen des de l'organització.

Els tres projectes d'Esplugues formen part del Pla Educatiu d'Entorn de la ciutat, un pla que recull actuacions per millorar les condicions d'escolarització, fomentar la participació des de ben petits en la governança i donar oportunitats a tot l'alumnat per assolir l'èxit acadèmic.

La regidora de Participació de l'Ajuntament d'Esplugues, Montse Zamora, ha presentat aquest dijous el projecte del Consell d'Infants, una iniciativa adreçada a infants de 5è i 6è d'escoles públiques i concertades perquè facin propostes d'interès per a tots els infants perquè l'Ajuntament les porti a terme. Aquest procés participatiu, que l'any passat va ser reconegut pel banc de bones pràctiques europees Urbact, es fa des del curs 2009-2010 i hi han pres part uns 3.000 alumnes.

També dijous 1, el director de l'Escola Municipal de Música d'Esplugues, Pere Bayona, ha exposat el programa L'Escola Sona, que consisteix a portar a centres educatius ensenyaments de música que no es donen a les escoles: tocar instruments com violins o saxos, crear una banda i fer un concert final. La iniciativa va començar el 2016 a l'Escola Joan Maragall i actualment s'ha ampliat als centres Can Vidalet i Gras i Soler. Des que es va iniciar el projecte hi han participat prop de 300 alumnes i actualment es disposa d'una seixantena d'instruments, entre clarinets, saxos, trombons, trompetes, violins i violoncels, aportats per l'Escola de Música. La intenció és ampliar el projecte a més escoles i nivells docents.

Finalment, divendres 2 es presenta l'Audiència Jove, procés que fomenta la participació dels estudiants de 4t d'ESO dels instituts d'Esplugues des del 2007, en què hi han pres part uns 4.000 alumnes de secundària. Com el Consell d'Infants, ha estat reconegut com a bona pràctica europea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B