Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues presenta el seu procés de participació Playful Paradigm a Viana do Castelo

Dins de la xarxa de ciutats europees que estan treballant per utilitzar el joc com a eina d'inclusió, cohesió i sostenibilitat

4 de febrer del 2020

Una delegació d’Esplugues, encapçalada per la tinent d'alcaldia de Drets Civils i Ciutadania, Montse Zamora, va viatjar el 28 i 29 de gener a Viana do Castelo (Portugal) per participar en una trobada internacional de les 8 ciutats que actualment treballen en xarxa per desenvolupar el projecte Playful Paradigm, que engloba tota una sèrie d’accions per utilitzar el joc com a eina innovadora per potenciar la inclusió, la cohesió i la sostenibilitat.

Durant les dues jornades del 4rt Transnational Meeting Playful Paradigm, Esplugues va compartir amb les altres ciutats les accions per desenvolupar el projecte a través de processos participatius. Esplugues compta amb una xarxa importants d’entitats col·laboradores, que es reuneixen periòdicament per funcionar com a altaveus del projecte. El Consell d’Infants i l’Audiència Jove també estan treballant propostes per a incorporar el joc a l’espai públic i escolar. A més, la població d’Esplugues ha tingut l’oportunitat de decidir com serà i quin nom tindrà la futura ludoteca mòbil a través d’una plataforma on-line, i en aquests moments s’està dissenyant un web que reunirà informació sobre totes les activitats Playful que tinguin lloc al municipi.

La trobada internacional va comptar amb la presència de diversos especialistes de la xarxa Urbact –segell europeu de bones pràctiques del qual va sorgir la iniciativa–, que van oferir recomanacions per implementar el concepte placemaking, és a dir, la transformació dels espais públics en llocs de convivència ciutadana.

Com a tancament, els equips de les diferents delegacions van dissenyar plegats el Manifest del Joc, un full de ruta per a aquelles ciutats que vulguin fer seva la filosofia Playful i que defineix el joc com un dret bàsic i una eina d’integració social, inclusió i pertinença que promou la participació social i la felicitat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B