Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues presenta el projecte 'Sales blanques' al ‘Encuentro Nacional de la Red Innpulso'

La trobada es fa per compartir coneixements sobre innovació i bones pràctiques en la formació per a l’ocupació i la inclusió social en política i desenvolupament local

14 de novembre de 2019

Esplugues participa avui al ‘Encuentro Nacional de la Red Innpulso’ que se celebra al municipi de Dos Hermanas, Sevilla. La trobada es fa per compartir coneixements sobre innovació i bones pràctiques en la formació per a l’ocupació i la inclusió social en política i desenvolupament local.

montseZamoraredinnpulso.jpeg

L’Ajuntament, representat per Montserrat Zamora, tercera tinenta d´Alcaldia i regidora delegada d'Economia i Treball, participa a la tercera taula rodona de la jornada, dedicada a les ‘bones pràctiques i innovació a municipis de la Red Innpulso -de la qual en forma part Esplugues-,  amb la presentació del projecte formatiu 'Sales blanques'. Es tracta d'un programa de formació laboral vinculat a la neteja d'espais que requereixen una especialització pel fet de tractar-se de laboratoris, hospitals, etc.

“L'objectiu principal del projecte és la posada en valor dels talents invisibles de les empreses”, ha declarat Zamora. La tinenta d’Alcaldia ha presentat el projecte com una oportunitat per “impulsar el sector estratègic del municipi: les indústries de la salut i ciències de la vida” i la possibilitat “d’empoderar i professionalitzar un grup de dones en situació de desocupació a través de la formació en la ocupació de ‘netejadora de sales blanques i centres sanitaris’”.

montseZamoraredinnpulso3.jpeg

La iniciativa d’Esplugues en la formació de persones en el sector de la neteja de les anomenades sales blanques (laboratori, hospital ...), ha donat un bon resultat,  ja que el 81% de les persones participants en el procés formatiu han aconseguit treball en el sector. La neteja i desinfecció d'una sala blanca requereix d'un alt nivell d'especialització, un perfil molt demandat a la ciutat, on hi ha un elevat nombre d'empreses del sector farmacèutic i bioquímic.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B