Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues presenta a Madrid les bones pràctiques Urbact del Consell d'Infants i l'Audiència Jove

14 de juny del 2018

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha presentat avui la Bona Pràctica Urbact al Foro de las Ciudades de Madrid. Es tracta dels dos processos participatius de l’Ajuntament, l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, que van ser seleccionats com una de les 97 bones pràctiques del conjunt d’Europa i que van rebre el segell Urbact a la segona edició del festival europeu de ciutats Urbact, que es va celebrar a l'octubre a la ciutat de Tallinn (Estònia). Urbact és un programa europeu d'intercanvi i aprenentatge que promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat, i que engloba a 550 ciutats, 29 països i 7.000 agents locals actius.

El programa europeu anima les ciutats a compartir i transferir les seves bones pràctiques alhora que els permet treballar juntes per crear noves solucions sostenibles als reptes urbans del present. A Madrid, les ciutats Urbact d'Espanya, com Avilés, Torrent, Viladecans, Barcelona, Saragossa o Esplugues, han posat en comú les seves bones pràctiques urbanes.

Fomentar la participació dels joves

El Consell d’Infants, que reuneix a infants de 5è i 6è de les escoles públiques, per posar-se d’acord sobre propostes relacionades amb el seu entorn, ha arribat a uns 3.000 estudiants de primària des del 2009. Per la seva banda, a l’Audiència Jove, que fomenta la participació dels estudiants de 4t d’ESO dels instituts, hi han participat uns 4.000 estudiants de secundària d'Esplugues. Totes dues iniciatives generen pedagogia, debat educatiu i propostes per a la transformació de la ciutat. Entre tots dos sumen un cost anual per a l’Ajuntament d’uns 33.000 euros.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B