Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues prepara una campanya especial contra la violència masclista

Des de l'inici de la pandèmia de Covid-19 hi ha hagut 79 atencions per violència al municipi

18 de setembre de 2020

El Consell Municipal de les Dones d’Esplugues ha entomat l’encàrrec de treballar en una campanya de sensibilització anual contra la violència masclista a la ciutat, que arrencarà aquest 25 de novembre. L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va explicar que “aquest 2020 ha estat un any horribilis a la nostra ciutat. Per l’impacte de la pandèmia, a la salut i també a la situació laboral de moltes persones, però per descomptat perquè tres dones han estat assassinades, víctimes de la violència masclista. A partir d’aquí, ens hem preguntat què podíem fer”.

La regidoria de Polítiques de Dones i Usos del Temps porta mesos treballant en propostes de sensibilització que tinguin en compte les restriccions imposades per la pandèmia i la prevenció de contagis. El Consell Municipal de les Dones, obert a tota la ciutadania i amb representació de totes les associacions de dones de la ciutat, es va sumar ahir al procés.

La reunió del Consell Municipal d’ahir també va servir per compartir la tasca realitzada pel CIRD (Centre d’Informació i Recursos per a Dones) d’Esplugues. Entre el 16 de març i el 17 de setembre, han rebut atenció 162 persones. Entre aquestes, hi ha hagut 79 atencions per violència masclista. El telèfon 646 863 435 (habilitat especialment durant la pandèmia per la regidoria de Polítiques de Dones per tal d’atendre emergències relacionades amb la violència masclista) ha rebut 19 trucades.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B