Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues prepara l'arribada dels Reis d’Orient

El Campament d'en Fanguet i el Parc de Jocs de Reis a Can Vidalet precedeixen la rebuda, que vindrà amb novetat musical. La representació ‘En Fanguet i els tres Reis’ es farà també en llenguatge de signes

2 de gener del 2020

Els Reis d’Orient ja ho tenen tot a punt per omplir de regals les cases d’Esplugues durant la nit del diumenge 5 de gener. Abans però, els podrem veure com cada any a la plaça de Catalunya (18 hores), on l'alegre Fanguet saludarà els seguicis de Melcior, Gaspar i Baltasar i els tres Reis podran rebre la clau màgica de la ciutat de la mà de l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz.

reis2019noticia.jpg

Enguany, el públic assistent podrà rebre Ses Majestats cantant, ja que, juntament amb els llums de leds per guiar-los per la ciutat, es repartirà una partitura amb la lletra de la cançó ‘Els reis vénen’. A més, tant a l’espectacle de benvinguda de la plaça Catalunya, com el de cloenda a la rambla Verge de la Mercè, participarà alumnat de l’Escola Municipal de Música.

Una desena de carrosses, a més d’altres figures i elements mòbils, formaran la Cavalcada (18.30 hores), que arribarà a la rambla Verge de la Mercè cap a les 20.30 hores. Enguany, com a novetat, hi haurà una carrossa-llitera convidant la canalla a anar a dormir d’hora.

recorregutcavalcada2020.jpg

La participació de les entitats a la desfilada és essencial. L’Associació de Veïns del Gall acompanyarà la carrossa de Melcior; la Colla de Geganters d’Esplugues, la de Gaspar, i l’Asociación Cultural Andaluza de Esplugues, la de Baltasar. A més, hi participaran Teatre i Punt, Castellers d’Esplugues, Diables Boiets Esquitxafocs, Colla dels Tres Tombs i Creu Roja.

Diversió per als infants

Per amenitzar l’espera, dijous 2 obrirà el Campament d'en Fanguet als jardins del Museu Can Tinturé –que tindrà, com a novetat, un taller de noves tecnologies on es faran objectes dissenyats en 3 dimensions i es farà una demostració amb impressores 3D­– i el Parc de Jocs de Reis al Pavelló Poliesportiu de Can Vidalet, que ofereixen jocs i tallers fins dissabte 4 de gener, d'11 a 13 h i de 17 a 20.30 h. A la tarda, diversos patges reials recolliran les cartes dels nens i nenes que ja les tinguin preparades.

contefanguet2019.jpg

A més, diumenge 5 a les 12 del migdia, el conte teatralitzat En Fanguet i els Tres Reis explicarà les aventures d'en Fanguet, així com de Melcior, Gaspar i Baltasar en el seu viatge des de l'Orient. Enguany, la representació conté dues novetats: hi haurà un intèrpret de la llengua de signes catalana per a infants sords, i s’incorpora un personatge femení, la Magdalena, germana d’en Fanguet, amb l’objectiu de trencar estereotips de gènere. Serà als jardins de Can Tinturé, amb accés lliure i gratuït.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B