Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Conscienciats amb la defensa dels drets humans al món

15 municipis, entre ells Esplugues, participen a les activitats de les Ciutats Defensores dels Drets Humans.

6 d'octubre de 2016

Esplugues participa durant el mes d’octubre un any més al projecte intermunicipal Ciutats Defensores dels Drets Humans. L’acte principal ha estat la trobada que van compartir el 5 d'octubre tres activistes dels drets humans (un colombià, una peruana i un palestí) amb prop de 300 alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat de les escoles Natzaret i Utmar i de l’institut La Mallola.

L’alumnat va poder sentir històries com les de Jeison Castaño, conegut com a Jeihhco, que utilitza el hip-hop per treballar per la pau i la convivència a Medellín, una de les ciutats més conflictives de Sudamèrica. Des del seu projecte de gestió cultural i com a integrant d’un grup de rap, “experimentem cada dia perquè creiem que hi ha un món millor possible i que som capaços de fer-lo”.

Els estudiants també es van emocionar amb el psiquiatre Essam Daod, fundador d’Humanity Crew, que ofereix ajuda a les persones refugiades que arriben a les illes gregues: “Aquestes persones han fet per mi molt més del que jo he fet per elles. M’han donat l’oportunitat de recuperar la meva humanitat, m’han obert els ulls”.

I amb Esperanza Huayama, que fa més de 20 anys que denuncia la violació dels drets humans de les 300.000 dones indígenes esterilitzades a la força durant el govern de Fujimori al Perú: “No ens agrada que parlin per nosaltres les que diuen que són expertes en esterilitzacions. Nosaltres hem viscut i sentit aquesta violació en els nostres cossos, i coneixem millor la nostra realitat”.

Altres activitats pels drets humans

A més, la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues acull, fins al 17 d'octubre, una exposició sobre els refugiats: Refugiats, per què? de la Fundació per la Pau amb la col·laboració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

I el dimarts 4, a la mateixa biblioteca, es va fer la conferència de la Fundación Vicente Ferrer Les dones a l'Índia rural. De dona a dona sobre gènere i Drets Humans, amb la projecció d'un documental que mostra com un grup de cinc dones format per les periodistes Àngels Barceló i Cristina Pardo, l'actriu Sílvia Abascal i les empresàries Anna Maria Llopis i Irene Cano visiten la Índia.

Més informació al blog de les Ciutats Defensores dels Drets Humans.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B