Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues obre un Servei d’Atenció Integral LGBTI

El servei atendrà els dimarts des de l'Oficina Jove (c. Àngel Guimerà, 38)

10 d'octubre del 2017

L’Ajuntament d’Esplugues, des del compromís per la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania i l'actuació contra qualsevol tipus de discriminació social, ha posat en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI. Tots els dimarts, aquest punt d'atenció i suport atendrà, des de l'Oficina Jove (c. Àngel Guimerà, 38) a les persones LGBTI (lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals) i a totes aquelles que vulguin fer consultes sobre qüestions de diversitat sexual, orientació sexual i identitat o expressió de gènere.

El primer del Baix Llobregat

Aquest servei, el primer que es posa en marxa al Baix Llobregat, forma part de la Xarxa de Serveis d’Atenció Local de Catalunya. Altres ciutats que compten amb aquesta nova prestació són Vic, Vilanova, Vilafranca i Barcelona. El seu origen es troba en la Llei 11/2014 del 10 d’octubre per a garantir els drets de les persones LGBTI.

Crear una xarxa de suport

Amb aquest punt d'atenció es vol facilitar la coordinació institucional de les accions locals i territorials per agilitzar i millorar l’acció política i les respostes a la ciutadania a partir d’una xarxa de professionals i serveis que facilitin l’optimització dels recursos. El Servei d'Atenció Integral LGBTI informarà sobre els recursos específics del territori i llurs necessitats.

Sensibilitzar la població, donar suport a l'hora de presentar incidències i denúncies per discriminació per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere, i oferir informació i recursos LGBTI als diferents serveis i equipaments d'Esplugues, són alguns dels objectius de la nova prestació.

Sense cita prèvia

El Servei d'Atenció Integral LGBTI de l'Oficina Jove atendrà les visites, sense cita prèvia, tots els dimarts d'11 a 14 hores i de 17 a 20 h. El correu electrònic de contacte amb el servei és el següent: servei.lgbti@esplugues.cat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B