Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues nomena Filla Predilecta a títol pòstum a Carme Chacón

21 d'abril del 2017

L’Ajuntament d’Esplugues té previst acordar el nomenament de Carme Chacón Piqueras com a Filla Predilecta a títol pòstum en la sessió del Ple extraordinari d’homenatge que se celebrarà el proper dimecres 26 d’abril a les 6 de la tarda. Aquest títol és un dels màxims reconeixements previstos al Llibre d’honors municipal, en reconeixement a persones nascudes a la ciutat que hagin destacat per mèrits personals i professionals.

Amb el títol pòstum que és previst concedir a Carme Chacón, la ciutat que va veure néixer i créixer a Carme Chacón li vol reconèixer la seva àmplia i intensa trajectòria política, que es va iniciar a Esplugues l’any 1999, quan va entrar de regidora pel PSC quan tenia 28 anys i va assumir altes responsabilitats a nivell de l’Estat, primer com a vicepresidenta del Congrés de Diputats i, més tard, com a ministra d’Habitatge i ministra de Defensa en el Govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero. Fou la primera dona en la història del nostre país que ha estat al capdavant del Ministeri de Defensa.

Carme Chacón fou 1a tinenta d’Alcaldia des de 1999 fins al 2003, legislatura en què va assumir les responsabilitats de les àrees de Serveis Econòmics, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana, mentre ho compatibilitzava amb la seva feina de professora de Dret Constitucional a la Universitat de Girona. La legislatura del 2003-2007 va compatibilitzar la seva responsabilitat com a regidora de l’equip de govern amb la vicepresidència del Congrés de Diputats.

Amb el nomenament de Filla Predilecta d’Esplugues, la ciutat on ha tingut sempre fixada la seva residència reconeix la trajectòria intensa i compromesa d’una de les ciutadanes més il·lustres i universals que ha tingut i que han contribuït a avançar cap a una societat més igualitària trencant sostres de vidre i reivindicant sempre els drets de les dones. Carme Chacón sempre recordava els seus orígens espluguins i ha contribuït a projectar el nom d’Esplugues arreu.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B