Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Nou impuls a la campanya de reciclatge a comerços

Els establiments que reciclin tindran bonificacions en la futura taxa de residus comercials

28 d'octubre del 2020

L’Ajuntament ha reprès la campanya per incrementar la recollida selectiva als comerços, després de la seva aturada amb motiu de l’emergència sanitària pel Covid-19. S'estan fent visites novament als establiments als quals es van donar targetes identificatives (sobretot, grans productors de deixalles, com supermercats, bars i restaurants) perquè les facin servir en dipositar residus als contenidors de reciclatge (verds, blaus, grocs i marrons), que s’han dotat de lectors electrònics.

L’ús acreditat d’aquestes targetes permetrà bonificacions a una futura taxa de residus comercials, la implantació de la qual s’ha ajornat fins al setembre del 2021, un any després del que estava inicialment previst.

 

28 de gener del 2020

L’Ajuntament ha iniciat una campanya de recollida selectiva entre els grans productors de deixalles, especialment comerços (inclou bars i restaurants). Dels 1.300 establiments comercials de la ciutat, la primera fase de la campanya incidirà en els 400 comerços que produeixen més residus. A aquests se’ls lliurarà una targeta identificativa que els permetrà fer servir els nous contenidors per al vidre, amb plataforma d’elevació i una gran entrada per poder llençar grans quantitats.

Durant el febrer, es faran dues sessions informatives, adreçades a comerciants i associacions veïnals: el dilluns 3 (14 h) al Casal Robert Brillas i el dilluns 10 (17 h) a l’espai Coworking de l’Edifici Molí.

La campanya Els comerços guanyem en reciclatge té com a objectiu millorar tant la quantitat com la qualitat de la recollida, reduint els residus impropis, de manera que cada deixalla vagi al contenidor que li pertoca. Un equip d’informadors està visitant els establiments per ajudar a definir la millor manera d’implementar el nou sistema de recollida selectiva. D’entrada, se’ls entregarà una targeta que permetrà identificar cada establiment a través de lectors instal·lats als contenidors. Així, es podrà conèixer la quantitat i qualitat de residus reciclats i afavorir l’augment del volum de deixalles recollides selectivament.

Per ajudar a fer créixer el reciclatge, s’entregaran bujols als comerços que generin molts residus de vidre i s’ha instal·lat un elevador hidràulic a 80 contenidors verds per poder buidar-los d’una forma mes àgil, ràpida i senzilla, ja que el poden abocar tot de cop i no s’ha de fer ampolla per ampolla. Aquesta mesura comportarà menys molèsties al veïnat.

Nova taxa de residus amb bonificacions

L’Ajuntament està treballant per establir, a partir de l’1 de setembre, una taxa de recollida de residus per als comerços, amb bonificacions per als establiments que reciclin correctament, ja des del punt d’origen.

Vídeo de la campanya:

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B