Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima s’obre a un procés participatiu

Un full de ruta per a la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic de la ciutat

29 de març de 2022

L’Ajuntament d’Esplugues ha iniciat un procés participatiu, a través del portal Esplugues Participa (https://participa311-espluguesparticipa.diba.cat/processes/paesc?locale=ca), per fer aportacions al futur Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) del municipi. L’alcaldessa, Pilar Díaz, i el primer tinent d’Alcaldia, Eduard Sanz, han presentat aquest 28 de març el procés, obert a totes les persones majors de 16 anys empadronades a Esplugues, que estarà obert fins al 18 d’abril.

Concebut com a full de ruta per a la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic del municipi, el PAESC preveu 48 actuacions, algunes ja enjegades i altres, previstes per a aquesta dècada. L’objectiu és, d’una banda, reduir un 40% les emissions de gassos hivernacle en l’horitzó del 2030 a través de fomentar l’estalvi, incrementar l’eficiència energètica i les energies renovables i la rehabilitació d’edificis, entre d’altres mesures de mitigació.

D’altra banda, el Pla avalua els riscos i les vulnerabilitats d’Esplugues amb l’objectiu d’incrementar la resiliència de la ciutat als impactes esperats del canvi climàtic. En aquesta línia es preveuen accions d'adaptació com la millora de l’eficiència del reg urbà, la generació d’espais ombrívols a l’espai públic i la sensibilització per avançar cap a una economia circular.

A partir d’aquest document, la ciutadania pot crear noves actuacions i fer comentaris a les que ja hi són fins al 18 d’abril. Del 19 d’abril al 17 de maig s’estudiaran les aportacions i es redactarà el PAESC definitiu, que serà sotmès a aprovació pel Ple municipal de maig.

Document íntegre de l'actual estat del PAESC: https://decidim.diba.cat/uploads/decidim/attachment/file/4658/PAESC_ESPLUGUES_DE_LLOBREGAT-Final-MCRIT_-_5.pdf

--------

Esplugues impulsa el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima

23 de març de 2022

L'Ajuntament d'Esplugues posa en marxa un procés participatiu per definir el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

El PAESC d’Esplugues de Llobregat és un document estratègic municipal, que es defineix com el full de ruta per a la transició energètica i l’adaptació al canvi climàtic del municipi.

El proper dilluns 28 de març, a les 18 hores, es presentarà a l’Espai Baronda, en audiència pública. L’aforament serà limitat, per la qual cosa caldrà inscriure’s a través d’una de les següents opcions:

- al web https://participa311-espluguesparticipa.diba.cat

- enviant un mail a participacio@esplugues.cat

Per a més informació, es pot consultar la web de l'Esplugues Participa sobre el PROCÉS PARTICIPATIU PAESC

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B