Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues fomenta la creativitat per atreure riquesa a la ciutat

Una trentena de persones emprenedores participen en la Creative Jam, que forma part del Pla d’Atractivitat i Posicionament Global

9 de maig del 2018

Enginyers, professionals de recursos humans, del disseny, cuiners, del teatre i del doblatge... Són alguns de la trentena de perfils professionals que l’Ajuntament va reunir a l’Espai Baronda el 7 de maig per fer una creative jam, una sessió participativa emmarcada en un projecte per ajudar a projectar la ciutat i les seves potencialitats a l’exterior i atreure riquesa.

Es tracta d’“estimular la creativitat, projectar el talent d’Esplugues i definir un projecte disruptiu, com a fórmules per crear oportunitats per a tothom a la ciutat”, segons l’alcaldessa, Pilar Díaz, que va participar també a la creative jam. En un moment de la jornada, les persones participants van haver de completar la frase “Esplugues és creativa quan...”. Algunes de les respostes: “quan consulta la ciutadania”, “quan crea vincles”, “quan inclou a tothom”, “quan integra a infants i a gent gran”, “quan escolta les necessitats” o “quan pensa en el seu futur”.

La idea d’aquesta trobada va sorgir del Grup Impulsor de Ciutat, que l’Ajuntament va conformar a partir d’una desena de persones dels àmbits acadèmic, empresarial, associatiu i administratiu, vinculades amb la ciutat i amb opinions qualificades en coneixement, investigació i emprenedoria.

La sessió forma part del Pla d’Atractivitat i Posicionament Global d’Esplugues, que vol definir els reptes que té la ciutat i actuar en cinc àmbits: Qualitat de vida (polítiques d’habitatge, cohesió social), Coneixement (foment del talent, aposta per sectors econòmics intensius en coneixement), Creativitat (foment de l’emprenedoria, smart city), Internacional (equipaments de referència internacional, internacionalització d’empreses) i Indústria (millora dels polígons i de l’oferta de serveis a les empreses).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B