Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, un dels municipis amb més eficiència energètica de l'Estat

Esplugues ha estat finalista als premis estatals Ciutat Sostenible

3 de març del 2017

L'Ajuntament d'Esplugues ha estat reconegut com a finalista a la 14a edició dels Premis Ciutat Sostenible. La distinció la rep en la categoria d'eficiència energètica per les seves actuacions per gestionar, a través de tecnologies Smart, els recursos energètics de les seves instal·lacions. Una altra operació municipal que s'ha destacat en l'àmbit de l'eficiència energètica és la instal·lació de calderes d'alt rendiment. Aquestes accions han fet que els consums energètics de l'Ajuntament estiguin un 32% per sota dels municipis amb característiques similars.

Els premis, que organitza la Fundació Fòrum Ambiental, es van lliurar ahir a la tarda al Ministeri d'Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient. L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, va recollir el premi de mans de la ministra, Isabel García Tejerina, acompanyada per Ramon Roca, president de la fundació Fòrum Ambiental, Òscar Martín, director general d’Ecoembes, i María García Rodríguez, secretària d’Estat de Medi Ambient.

L'any 2002 la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport de Fira de Barcelona, va crear els Premis Ciutat Sostenible com a reconeixement a l'esforç dels municipis en el desenvolupament sostenible. Aquests premis de periodicitat anual s'atorguen a aquells municipis de més de 5.000 habitants i Ens Locals Supramunicipals de l’Estat Espanyol en els quals s’hagin executat satisfactòriament actuacions dirigides a la sostenibilitat en un període de 2 anys i que presentin evidències de l’existència d’un compromís polític amb el desenvolupament sostenible.

El jurat qualificador d’aquest any ha estat compost per les següents entitats i institucions: el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, la Generalitat Valenciana, la Junta d’Andalusia, el Govern de Canàries, l'Ajuntament de Madrid, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l’Ajuntament de Mutxamel (Alacant), guanyador en la categoria de Ciutat Sostenible de l’edició anterior.


AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B