Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, entre els municipis amb més volum de negoci

El primer estudi de la Diputació sobre el teixit productiu de la província certifica l'atractiu empresarial de la ciutat
Esplugues, entre els municipis amb més volum de negoci

Edifici Il·lumina d'Esplugues

10 de febrer del 2017

Un estudi recentment elaborat per la Diputació de Barcelona, ​​titulat Estructura empresarial a la demarcació de Barcelona, que radiografia l'estructura productiva de la província d'acord amb la facturació de les empreses en 2014, certifica que Esplugues és un dels municipis de la demarcació amb major volum de negoci. En concret, Esplugues és el setè municipi en termes de facturació.

L'estudi ofereix informació empresarial de les dotze comarques de la província de Barcelona. Al Baix Llobregat, Esplugues ocupa el tercer lloc del rànquing, amb 4.726 milions d'euros facturats per empreses radicades a la ciutat, per darrere de Martorell (10.549 milions, la gran majoria gràcies a Seat) i el Prat (9.301 milions, a causa de que l'aeroport actua com a pol d'activitats d'empreses logístiques i de transport). Observant els altres rànquings comarcals, només quatre municipis superen la xifra d'Esplugues: Barcelona, ​​l'Hospitalet, Sant Cugat i Montcada i Reixac.

El bon posicionament d'Esplugues és encara més rellevant tenint en compte les dimensions del municipi i el fet de no comptar amb una gran activitat, com passa a Martorell o el Prat, que exerceixi de pol d'atracció. L'estudi destaca la diversitat de seus socials d'empreses a Esplugues. Entre les deu empreses amb més facturació de la comarca, n'hi ha tres amb seu a Esplugues: Nestlé (tercera, amb 2.570 milions d'facturació), Cobega (setena, amb 732 milions d'euros) i Euromadi Ibèrica (desena, amb 583 milions).

En termes relatius, el volum de facturació de les empreses d'Esplugues representa el 9,7% del total de la província. Aquí podeu consultar l'estudi complet.

Seu de diverses empreses de serveis i farmacèutiques
Una ubicació privilegiada a l'àrea metropolitana de Barcelona, unes bones comunicacions viàries i la proximitat amb els centres logístics, financers i de gestió més importants de Catalunya (aeroport, port, Fira de Barcelona) fan que Esplugues, malgrat les seves petites dimensions, tingui un especial atractiu per a la instal·lació , sobretot, d'empreses de serveis i laboratoris farmacèutics.

Nestlé, Cobega i Euromadi, que apareixen entre les empreses amb més facturació de l'estudi de la Diputació, són exemples d'empreses que han instal·lat la seva seu social i les seves oficines a Esplugues a causa de la seva estratègica ubicació. Però també Renault Retail Group, Fiatc Clínica Diagonal, General Lab, Eurofins, Il·lumina (edifici que conté estudis de 8TV i TV3, entre d'altres) o institucions com Sant Joan de Déu.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B