Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, distingida com a Ciudad de la Ciencia y la Innovación

29 de març del 2017

La Secretaria General de Ciència i Innovació, dependent del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, ha concedit a Esplugues la distinció de Ciudad de la Ciencia y la Innovación corresponent a l'any 2016. Aquest reconeixement distingeix els ajuntaments que han apostat "d'una manera decidida per les inversions en infraestructures innovadores científiques, tecnològiques i socials", segons explica el ministeri.

El jurat ha valorat especialment les iniciatives innovadores de prestació de serveis públics, govern electrònic i lliure accés a la informació que van en la línia del creixement intel·ligent, sostenible i integrador.

Esplugues és un dels sis municipis que obté aquest any el guardó i que permetrà formar part de la Red Innpulso, un fòrum actiu de contacte permanent per a recursos, informació i projectes innovadors -creat el 2010 i que ara comptarà amb 68 ciutats- l'objectiu és el foment de la innovació a les ciutats. La distinció s'obté per a un període de tres anys.

En els últims anys, els ajuntaments han anat assumint un paper cada vegada més actiu en el desenvolupament de polítiques i actuacions per afavorir la innovació en l'àmbit local.Des de la seva creació l'any 2010, la distinció Ciudad de la Ciencia y la Innovación ha estat atorgada a aquelles ciutats que s'han distingit en el suport a la innovació en els seus territoris, definint polítiques i potenciant estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

El projecte presentat per Esplugues per a l'obtenció de la distinció inclou 53 actuacions i projectes d'innovació, dels quals 45 eren vigents el 2016. La memòria també inclou el pressupost en projectes innovadors del 2015, que va ser de 1.066.266 euros, el 32,37% del capítol total d'inversions municipals.

La distinció és un reconeixement al paper cada vegada més actiu que ha assumit l'Ajuntament d'Esplugues en el desenvolupament de polítiques i actuacions per afavorir la innovació. Així, a més de la seva nova vinculació a la Red Innpulso, al febrer de 2016 Esplugues es va adherir també a la Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI) i a l'octubre d'aquest mateix any es va subscriure de manera oficial l'Estrategia Española de Ciencia, Tecnología e Innovación.

Amb l'obtenció de la distinció, Esplugues aspira a més a participar de manera activa a la Red Innpulso, on es comparteixen interessants experiències i projectes que poden ser d'interès per al municipi.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B