Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues commemora el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

1 de desembre del 2016

Per commemorar el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida, s'han celebrat durant tota la setmana diverses activitats a Esplugues centrades, sobretot, en la prevenció i en la informació.

Un cartell de mida humana situat a diverses dependències municipals recorda que “La prevenció de la sida és cosa de tots", mentre que el llaç vermell al balcó de la Casa Consistorial i la il·luminació en el mateix color d'aquest edifici municipal durant tota la setmana, contribueixen a visibilitzar aquest dia i actuen de recordatori de la importància de la lluita de tota la societat contra la infecció del VIH.

Conscienciació dels més joves

En aquest sentit, aquests dies s'han repartit, als punts d’informació de les dependències municipals, a la biblioteca i en els diferents centres educatius, uns punts de llibre amb preservatiu que inclouen instruccions sobre l’ús correcte del preservatiu. A més, el Punt d’Informació Juvenil ofereix assessorament sobre prevenció i informació general sobre VIH.

Als centres d’educació secundària, a 2n i 3r d’ESO, s'han fet durant la setmana diversos tallers de sexualitat i VIH/sida. Mentre que dijous 1 al matí, alumnes de 4t d’ESO de La Mallola, han fet una representació teatral per aproximar-se al tema: Que sí, vida!, on han assistit també alumnes dels instituts Joanot Martorell i Severo Ochoa.

Les accions s'han complementat amb el repartiment de cartells de sensibilització als carrers de la ciutat.

Dècades de lluita

La data commemorativa la va establir l’Organització Mundial de la Salut l’any 1987. Des de 1981, any en què es van diagnosticar els primers casos de sida, fins a l’actualitat més de 40 milions de persones han mort a causa de la infecció pel VIH. S’estima que actualment a Catalunya hi ha prop de 34.000 persones VIH positives i que durant l’any 2015 s’han produït 865 nous diagnòstics de VIH.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B