Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues col·loca 100 cendrers a les papereres per lluitar contra les burilles tirades a terra

Els cendrers s'han començat a instal·lar a les zones amb més afluència ciutadana

19 de juny del 2019

Una burilla de cigarreta tarda fins a 10 anys a degradar-se i té un cost ambiental molt elevat. Esplugues ha començat a instal·lar 100 cendrers al costat de les papereres, amb l'objectiu d'evitar que les burilles vagin a terra o a la xarxa de clavegueram.

La funció dels cendrers també és apagar la punta de la cigarreta abans de llençar-la i prevenir un gest tan habitual en molts fumadors com ara el de tirar la burilla a terra i apagar-la amb la punta de la sabata.

El cendrer va incorporat a un dels braços de l'estructura d'ancoratge de la paperera, té una petita placa metàl·lica amb una superfície estriada que permet apagar la cigarreta fregant la seva superfície.

Consells a tenir en compte:

- No tiris les burilles enceses a les papereres, utilitza els cendrers. Es recomana utilitzar la part de l'apagador de cigarretes abans de llençar la burilla al cendrer.

- Si la paperera no té cendrer, apaga bé les puntes de la cigarreta abans de llençar-la perquè no es produeixi cap incendi.

- Si veus algú que llença la burilla a terra, ofereix-li el cendrer com a alternativa.

Una ciutat més neta no és la que més neteja, sinó la que menys embruta.

Aconseguir una Esplugues neta també depèn de tu. Utilitza els cendrers!

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat