Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues celebra un Mes de les Dones reivindicatiu i festiu

La cantant i actriu Beth actuarà abans del Sopar de les Dones,que es farà el divendres 9 de març. Els Museus d'Esplugues organitzen la taula rodona 'Dones de pel·lícula', divendres 16, amb dones destacades del sector.

1 de març del 2018

Campanyes mundials com la del #MeToo i els escàndols relacionats amb el món del cinema i altres àmbits de poder ens recorden que la lluita de les dones per la igualtat de drets és una qüestió global. Des d’Esplugues, fa anys que diverses associacions de dones fan seva aquesta lluita i, especialment durant el mes de març, el Mes de les Dones, conviden a la ciutadania a implicar-s’hi i a reflexionar sobre la desigualtat entre gèneres i el paper que hi volem jugar com a societat i com a individus.

Un mes ple d'activitats

Al llarg del mes, cinefòrums, tallers (defensa personal, nutrició, origami...), conferències (la crisi rohingya explicada des d'Amnistia Internacional), debats, concerts i exposicions (Drets humans de les dones) contribuiran a qüestionar el rol de la dona en la societat actual i a reflexionar sobre les situacions d’injustícia que es produeixen arreu del món i en la vida quotidiana i professional pel sol fet de néixer dona i sobre la lluita per un futur igualitari.

És el cas de la taula rodona Dones de pel·lícula (divendres 16 de març, 19 h a La Masoveria) que analitzarà la situació de les dones en el món del cinema i que comptarà amb la participació d'Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia Catalana de Cinema; Maria Rosa Fusté, productora espluguina; Míriam Porté, productora, i Judith Colell, directora i vicepresidenta de l'Acadèmia Espanyola de Cinema. La trobada l'organitzen els Museus d'Esplugues.

Beth i el Sopar de les Dones

Una de les activitats centrals del mes de març a Esplugues és el Sopar de les Dones que organitzen, el divendres 9, l'Ajuntament i les associacions de dones del municipi, on es poden fer les inscripcions fins al 6 de març: Associació de Dones de La Plana (c. Bruc, 40, dimarts de 17 a 19 h), Associació de Dones El Taller de Can Vidalet (Centre Mpal. Molí, dilluns d’11 a 12 h i dimarts i dijous de 17 a 19 h), Associació de Dones del Gall (c. Josep Argemí, 48-52, dimecres de 17.30 a 19 h) i la Xarxa de Dones Emprenedores d'Esplugues (telèfon 693 72 74 18, de 17 a 20 h i xde.esplugues@gmail.com). El preu del sopar són 17 euros.

Com cada any, abans del sopar es convida a actuar a una artista, que aquest any serà la cantant i actriu Beth, qui actuarà en format acústic (guitarra i veu). L'entrada al concert és gratuïta i l’aforament, limitat (per a més informació podeu trucar al CIRD, tel. 93 371 3350- ext. 2190).

Vaga i manifest en el Dia Internacional de les Dones

El dijous 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones i amb la primera vaga feminista que es convoca a Espanya (i que a Catalunya està previst que sigui una aturada de dues hores), es farà com cada any la lectura del manifest a la plaça de Santa Magdalena, davant de la Casa Consistorial.

Aquí podeu consultar el programa complet del Mes de les dones.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B