Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, amfitriona d'una trobada del projecte europeu Playful Paradigm

5 de març del 2019

Avui, dimarts 5, Esplugues ha acollit representants de 7 ciutats europees que treballen plegades, juntament amb Esplugues, en el Playful Paradigm, un projecte que vol afavorir la cohesió social a través del joc en l'espai públic. Les ciutats del projecte són Udine (Itàlia), Cork (Irlanda), Katowice (Polònia), Klaipeda (Lituània), Larissa (Grècia), Viana do Castelo (Portugal) i Novigrad (Croàcia).

La jornada de treball, que s'allargarà fins demà, consistirà en què cadascuna de les ciutats participants defineixi el seu mapa de ruta per als pròxims 24 mesos: qui s'ocuparà del projecte, quines fonts de finançament tindrà i què es vol fer.

L’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz, ha assegurat que "el projecte Playful Paradigm combina uns valors que ens apropen molt als que tenim com a ciutat, a través d'esports, salut, cohesió social i convivència". Agnese Presotto, d'Udine, la ciutat que lidera el projecte, ha assegurat que "Esplugues és una ciutat molt interessant per aplicar aquest projecte que treballarem durant dos anys" i ha afegit que "el projecte pot canviar les ciutats a través de l'impuls institucional i en col·laboració amb la ciutadania". Una de les experiències que aporta Udine és el Ludobus, una ludoteca amb rodes pensada per recuperar els jocs tradicionals.

Programa de bones pràctiques

La xarxa s’ha format a partir d’una iniciativa d’Udine sobre l’ús del joc per treballar i millorar la cohesió social que porta a terme des de fa anys, que va ser reconeguda pel segell europeu de bones pràctiques Urbact.

El fet que Esplugues també fos reconegut amb aquest segell pels seus projectes d’impuls a la participació de joves i infants en la governança de la ciutat mitjançant l’Audiència Jove i el Consell d’Infants va permetre a la nostra ciutat contactar amb els altres municipis europeus per mirar d’aplicar el model Udine.

La idea és que els jocs no només vagin adreçats a infants, sinó també a joves, adults i gent gran. El pressupost previst per portar a terme aquest projecte és de 52.000 euros.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B