Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues acull la constitució de la Taula Social Metropolitana

La garantia alimentària i l’envelliment i la solitud són els primers àmbits de treball que es posen en marxa en aquest espai, que busca mobilitzar el coneixement municipal en polítiques socials

4 de maig de 2022

Donar resposta a reptes metropolitans, que també són globals: la garantia alimentària, així com l’envelliment i la solitud. I fer-ho tot mobilitzant el coneixement municipal en matèria de polítiques socials. Aquests són alguns dels objectius de la Taula Social Metropolitana que aquest 4 de maig s’ha constituït en l’Espai Baronda d’Esplugues, que busca també facilitar l’intercanvi de coneixements.

“La Taula Social Metropolitana és un espai de trobada i d’interacció sobre els grans reptes socials del territori que ens ocupen i ens preocupen”, ha manifestat l’alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, que ha donat la benvinguda al centenar d’assistents: tècnics, així com a responsables municipals de diferents poblacions de l’àrea metropolitana. L'alcaldessa ha fet incís també en la importància “de les xarxes de transferència per multiplicar la capacitat de millora” i en “aprofitar les eines tecnològiques a l’abast, per ser més eficients, per poder treballar en xarxa”.

La vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Montserrat Ballarín, ha explicat que al territori hi ha serveis i "realitats diferents" sobre aliments per a col·lectius amb necessitats i sobre l'envelliment i "la nostra tasca és que siguin el més inclusius i efectius possibles".

Un total de 36 municipis amb punt de trobada a Esplugues

La Taula Social es una iniciativa de l’Oficina de Polítiques Socials de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB que té com a objectiu ser un espai de diàleg i d’intercanvi de coneixements sobre les problemàtiques i els reptes socials que afecten al 36 municipis que formen part d’aquest espai metropolità i que comparteixen realitats demogràfiques, socials i econòmiques.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B