Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Inaugurat el Pediatric Cancer Center de Sant Joan de Déu

És el centre d'oncologia pediàtrica més gran d'Espanya, pioner a Europa, i compta amb una capacitat per atendre a uns 400 casos nous anuals

16 de juny del 2022

L'Hospital Sant Joan de Déu ha inaugurat aquest dijous el Pediatric Cancer Center, un edifici de 14.000 metres quadrats, el primer centre d'oncologia pediàtrica d'Espanya i que permetrà que el centre hospitalari atengui fins a 400 casos nous anuals, un 30% més que en l'actualitat.

El centre, connectat amb l'hospital a través d'una passera, començarà a funcionar a finals d'aquest mes. Amb el Pediatric Cancer Center, ha explicat el director gerent de l'Hospital, Manuel del Castillo es podrà atendre de forma més eficaç, eficient i adequada a un gran volum de nenes i nens.

El nou edifici, de cinc plantes, compta amb 37 habitacions individualitzades, 21 despatxos per consultes externes o 26 boxes pel tractament ambulatori. El 70% es destina a espais per assistència mèdica, i la resta són espais d'investigació i desenvolupament.

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, que ha participat en la inauguració ha destacat el caràcter "únic i pioner" del centre. "Hem vist créixer aquest projecte. L'hem fet nostre i l'hem acompanyat. El Pediatric Cancer Center és una referència mundial en el seu camp, un exemple d'innovació en investigació i assistència, i tenim la sort de tenir-lo a Esplugues", ha afegit.

Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès ha definit al centre com un instrument "per donar vida". A l'acte també han assistit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; la regidora de l'àmbit a Barcelona, Gemma Tarafa; així com el president del FC Barcelona, Joan Laporta o el president del Port, Damià Calvet.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B