Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La Festa Major de Sant Mateu està de dol i anul·la els actes de divendres

16 de setembre 2016

A causa de l’assassinat ahir a la nit d’una veïna de la ciutat, Flori M., de 33 anys, en un episodi de violència masclista, un Ple extraordinari de l'Ajuntament ha decretat un dia de dol per a divendres 16 i l'anul·lació de tots els actes festius del primer dia de Festa Major. La festa gran, la de Sant Mateu (21 de setembre) s'ha tenyit de dol.

Per aquest motiu, les activitats començaran, enlloc de divendres, el dissabte 17. El 21, que serà festa local, hi haurà el Piromusical tradicional de tancament. És possible que algun acte se celebri en una altra data, els canvis s'anunciaran al twitter de l'Ajuntament.

Festa diversa i plural

La Festa Major, amb un pressupost d'uns 110.000 euros, similar al dels últims anys, tindrà diferents punts neuràlgics repartits per tota la ciutat. Un dels més destacats, com és habitual, serà el que conformen la rambla del Carme i l'aparcament del carrer Sant Antoni Maria Claret, on s'instal·larà l'escenari per a les actuacions musicals més multitudinàries: el grup Fundación Tony Manero (dissabte 17) i La Banda del Coche Rojo (diumenge 18). La nit de dissabte acabarà amb una actuació de discjòquei, amb el músic Miqui Puig, ex de Los Sencillos.

En el mateix escenari tindrà lloc el migdia del diumenge 18 la Festa Holi, una festa de música i colors d'inspiració índia que va tenir una gran acollida l'any passat, quan es va celebrar per primer cop.

Esplugues City

El parc dels Torrents i els carrers Església i Montserrat és un altre dels eixos que bullirà d'activitat els dies de festa, sobretot del 17 al 18. Aquests dies tindrà lloc al Mercat Esplugues City, amb les seves habituals parades i espectacles relacionats amb el Far West, en homenatge a l'antic plató a l'aire lliure a la ciutat on es van rodar westerns.

Al parc dels Torrents repetirà també una altra de les reeixides novetats introduïdes l'any passat: l'espai Jocs i Tallers al Parc, amb activitats eminentment de caràcter familiar.

Aquí podeu veure el programa complet de la Festa Major d'Esplugues. La festa es podrà seguir a twitter amb el hashtag #fmesplugues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B