Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues s'adhereix a una marató d'estalvi per lluitar contra la pobresa energètica

12 de gener del 2017

Esplugues participarà en la segona Marató d'Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia. La Marató, que a la primera edició va comptar amb quatre municipis participants, s'amplia enguany fins a dotze, tots de l'àrea metropolitana de Barcelona, i implicarà un total de 62 equipaments administratius, educatius, esportius i culturals. De l'1 al 28 de febrer, es treballarà per conscienciar sobre la necessitat de l'estalvi energètic i per contribuir a la lluita contra la pobresa energètica.

Objectiu: un 10% menys de consum energètic

L'objectiu de la Marató és contribuir a canviar els hàbits locals de consum energètic, sensibilitzant la ciutadania en els àmbits públics que formen part de la seva quotidianitat, oferint-li consells de bones pràctiques. A més de les accions divulgatives, els equipaments es proposen reduir en un 10% el seu consum energètic (aigua, llum i gas). L'import de l'estalvi es dedicarà a la lluita contra la pobresa energètica. Es parla de pobresa energètica quan es destina més del 10% dels ingressos a pagar factures del subministrament d'energia.

Les accions es duran a terme durant el mes de febrer, perquè és un dels mesos més freds i, per tant, el repte d'estalvi en la climatització és major. Esplugues ha escollit una sèrie d'equipaments públics (els que pel seu volum tenen un major consum d'aigua, llum i gas) per participar en la iniciativa: les escoles Gras i Soler i Matilde Orduña, la Biblioteca Pare Miquel d'Esplugues, el CEM Les Moreres i el Centre Puig Coca.

Cada setmana, es farà lectura dels comptadors i es compararan les dades amb les dels tres anys anteriors del mateix mes. La Marató es coordina des dels municipis participants amb el suport de la Diputació de Barcelona.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B