Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Es mantenen els índexs de criminalitat per sota de la mitjana metropolitana i es redueixen les denúncies per incivisme

2 de febrer del 2017

Al Consell de Seguretat Ciutadana d’Esplugues que s’ha celebrat aquest dimecres 1 de febrer s’han fet públiques les dades sobre seguretat i convivència corresponents a l’any passat, que remarquen que totes les tipologies de fets penals han experimentat un retrocés excepte el delictes contra el patrimoni, que s'incrementen un 10,8%, mentre que s’ha incrementat l'eficàcia en el número de detencions, que han augmentat un 28,1% i es mantenen uns alts nivells de resolució dels fets (26 %), i s’ha reduït en un 27,43% les denúncies per infracció a l'Ordenança de Convivència Ciutadana.

En la sessió del consell que presideix l’alcaldessa, Pilar Díaz, i els màxims responsables de la Policia Local, del Cos de Mossos d’Esquadra i del Cos Nacional de Policia a Esplugues, s’ha fet un repàs dels nivells de seguretat ciutadana a la ciutat durant l’any 2016. En global, en l’àmbit de la seguretat ciutadana es manté la tendència evolutiva de descens dels darrers anys i es manté l'índex de criminalitat en paràmetres de normalitat estadística a la nostra ciutat: 47,6 fets/1000 habitants, que ens continua situant per sota de l'índex de criminalitat de la nostra Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS) que és de 54 fets/1000 habitants. Tot i així, hi ha hagut un increment d'un 8% de fets il·lícits penals, que suposa uns 3,57 punts per sobre respecte l'índex de criminalitat de l'any passat, en què es va xifrar en 44,03 fets/1000 hab. Cal tenir en compte que actualment els il·lícits penals relacionats amb delictes contra la seguretat viària es computen en les estadístiques del sistema i aquesta circumstància contribueix a fer créixer el total final resultant.

Si comparem amb els índexs de criminalitat d’anys anteriors a Esplugues, és el segon millor dels darrers cinc anys, només millorat pel de l'any passat.

Més accidents de trànsit

En l’àmbit de la seguretat viària, s’ha produït un increment anual d'un 21,32% d'accidents de trànsit, i especialment l'últim trimestre de l'any ha experimentat el major increment. En paral·lel, els sinistres amb víctimes han experimentat un increment d'un 20,16%, però amb cap accident mortal i només 10 amb víctimes de caràcter greu.

D’altra banda, s'ha incrementat la presència de l'alcohol en els accidents, mentre que el número d'accidents amb vehicles de dues rodes es manté estable i pugen els atropellaments, els accidents en rotondes i amb un únic vehicle en marxa a causa de distraccions al volant. Es remarca el fet que s’han realitzat més controls de trànsit (+29%) i de vehicles (+47,5%).

Àmbit de la Policia Local

Pel que fa a l’àmbit de la policia comunitària, s’han reduït en un 33,4% les actuacions en prestacions d'auxili, serveis d'ajut o gestió de conflictes i molèsties; també s’han reduït en un 41,8% els actes vandàlics i en un 27,43% les denúncies per infracció a l'Ordenança de Convivència Ciutadana, en què la tipologia més denunciada es relaciona amb la tinença no responsable del animals de companyia (117), seguida de les conductes associades amb el consum d'alcohol, que passen al segon lloc del ranking (106).

Durant l'any 2016, la Policia Local ha atès 5.156 trucades telefòniques, lleugerament inferior a l’any anterior (un 1,45% menys), tot i que el número de requeriments per aquest canal s'ha pujat un lleuger 1,83%. El canal d’informació facebook de la Policia Local ha realitzat un total de 129 publicacions sobre trànsit, amb un total de 1.059 seguidors, mentre que s'han gestionat un total de 344 incidències rebudes mitjançant l'aplicació per a mòbils APP Esplugues Seguretat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B