Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

“És important poder regular els usos de Collserola per preservar el parc”

L’alcaldessa participa en un debat sobre el parc natural a l’Espai Baronda juntament amb experts en medi ambient

3 de maig del 2017

El parc natural de Collserola és un pulmó verd de gran valor que tenim a Esplugues i a altres municipis metropolitans, però la seva proximitat fa que se’n faci un ús ciutadà cada vegada més intens. Per això, “cal planificar i regular aquests usos per poder preservar i fins i tot recuperar i potenciar el parc”. Aquesta és la idea que ha transmès l’alcaldessa d’Esplugues, i vicepresidenta executiva del Consorci del Parc de Collserola, Pilar Díaz, en el debat organitzat avui a l’Espai Baronda pel Cercle d’Infraestructures de Catalunya i BCN Content Factory.

L’alcaldessa s'ha referit, per exemple, a les limitacions per a la realització de determinades activitats lúdiques multitudinàries al parc, que ja s’estan aplicant. I també ha expressat la voluntat del consorci de regular les maniobres militars: “No podem limitar l’entrada a cap persona, però sí que voldríem que els usos permesos fossin cívics i pacífics. Fàcil no és, perquè no tenim determinades competències”.

Pilar Díaz ha volgut destacar dues “dimensions” del parc: “L’existència dels hàbits naturals i la biodiversitat que suporta, i la social a causa de la possibilitat de gaudir per part de la ciutadania d’un espai natural de proximitat”.

Sota el títol de Collserola, infraestructura natural metropolitana, l’activitat, presentada pel president del Cercle d'Infraestructures, Pere Macias, formava part del cicle Desenvolupament econòmic al Baix Llobregat i l’Hospitalet. La taula debat, moderada pel periodista Juan Carlos Valero, ha comptat també amb Martí Boada, doctor en Ciències Ambientals, professor i investigador, i amb Ramon Minoves, responsable de la xarxa de parcs naturals de la Diputació.

Dimensió social

Boada ha parafrasejat Nelson Mandela quan va dir que “no oblideu mai que la gran causa del futur de la humanitat és la lluita pel medi ambient” per entendre la dimensió social del tema. I sobre Collserola ha subratllat que es tracta “d’un equipament metropolità com un hospital o el Camp Nou” però no és “un Hyde Park (parc del centre de Londres) sinó un gran connector de biodiversitat”.

Minoves també ha parlat de la funció social dels parcs naturals i ha dit que des de la Diputació estan parlant amb personal mèdic dels centres d’atenció primària perquè recomanin als seus pacients passejades pels parcs més propers.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B