Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Presentació als comerciants de l'app de Seguretat Ciutadana

3 de novembre de 2015

L'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha presentat al comerç local l'aplicació per a mòbils Seguretat Ciutadana, impulsada per l'Ajuntament d'Esplugues i altres sis municipis de l'àrea metropolitana. L'app –disponible en Android i Iphone– permet enviar missatges o trucades d'emergència o incidències a la via pública de forma que, si qui la utlitza està prèviament registrat, la Policia Local sap la seva localització exacta i pot donar una resposta ràpida.

"Pensem que és una eina que us pot ser de gran utilitat en el vostre dia a dia. Volem que us sentiu protegits, amb una Policia Local que està al vostre servei i que la teniu a prop", va dir l'alcaldessa. Representants de la Policia Local i de l'empresa Einsmer, que ha desenvolupat l'app, van destacar que comerciants i empresaris compten amb un apartat especial per registrar-se, per tal de fer més efectives les respostes.

L'app Seguretat Ciutadana, que és la primera aplicació mòbil de seguretat interterritorial a Europa, és una iniciativa conjunta dels ajuntaments de l’Hospitalet, Cornellà, el Prat, Sant Feliu de Llobregat, Gavà, Sant Just Desvern i Esplugues, i aspira a implantar-se a més municipis. El fet de ser interterritorial permet enviar des del mòbil l'emergència a la policia local del municipi en què es trobi la persona usuària en aquell moment

Des de la seva entrada en funcionament, a principis d'any, a Esplugues es reben de mitjana una vintena de trucades al mes. Pel que fa a les incidències, que poden anar acompanyades amb fotos, les anomalies a la via pública i els vehicles abandonats són les tipologies més habituals. L'aplicació també permet rebre alertes push i consells puntuals relacionats amb el dia a dia de la ciutat.

Descarrega-la amb el codi qr

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B