Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els serveis virtuals de les biblioteques, a l'abast de tothom

26 de març del 2020

Les biblioteques d’Esplugues han tancat temporalment les seves portes per la situació d’emergència sanitària pel coronavirus, però la ciutadania pot accedir al servei de catàleg virtual de les biblioteques de Catalunya eBiblio (https://catalunya.ebiblio.es/opac/#index), amb accés a llibres, pel·lícules i revistes 'on-line', entre d’altres productes.

Per accedir a aquesta plataforma es necessitava tenir carnet d’alguna de les biblioteques de Catalunya, però ara, donada la situació excepcional, es pot demanar d’accedir al Catàleg Aladí i donar-se d’alta com a usuari temporal a través de la sol·licitud del carnet de la Xarxa de Biblioteques Municipals. (http://aladi.diba.cat/screens*cat/formulari3_cat.html). Aquesta opció només és vàlida per als ciutadans que ho demanen per primer cop, que tenen 14 anys o més i que són residents a Catalunya. Un cop registrat, rebrà immediatament un missatge de correu electrònic amb un codi d’identificació temporal a partir del qual podrà accedir a aquests serveis virtuals.

Aquest usuari temporal té una vigència de tres mesos. Passat aquest termini, s’hauria d'adreçar a la biblioteca per activar, prèvia identificació, el carnet definitiu de les biblioteques.

Amb aquesta nova opció, la Diputació de Barcelona vol donar resposta a l’augment de demanda dels serveis virtuals de les biblioteques arran del tancament de totes les biblioteques públiques de Catalunya el passat 13 de març per la crisi del coronavirus. Durant els primers dies de confinament, serveis com el d’eBiblio de préstec de documents digitals han vist augmentar un 180% la mitjana de préstecs diaris.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B