Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els Museus, presents al Congrés Internacional de Ceràmica

20 de setembre de 2016

Els Museus d’Esplugues han tingut protagonisme al 47è Congrés i Assemblea General de l’Acadèmia Internacional de la Ceràmica, celebrat a Barcelona del 12 al 16 de setembre. Un centenar de congressistes d’arreu del món van visitar el 16 de setembre Can Tinturé, La Rajoleta, l’exposició ceramista de La Baronda i el Monestir de Montsió. A La Rajoleta van poder assistir a dues fornades experimentals, de reflex metàl·lic i rakú, basades en tècniques mil·lenàries, la primera de les quals va tenir un gran relleu durant el Modernisme. A la trobada hi van col·laborarar com a voluntaris diversos membres de l'AMPEL (Amics dels Museus i del Patrimoni d'Esplugues).

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va destacar davant els congressistes que “els museus d’Esplugues ens recorden un passat ceramista d’esplendor” i que “la Biennal de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós, que porta 18 edicions, representa una aposta municipal per la ceràmica de creació”.

Coincidint amb el Congrés, es va inaugurar una exposició al Museu de Disseny de Barcelona, oberta fins al 29 de gener de 2017, que compta amb peces cedides pels Museus d’Esplugues.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B