Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els infants volen prendre la paraula

El Consell d'Infants fa propostes perquè els nois i noies de 9 a 17 anys s’impliquin en la constitució del Fòrum de la Infància i l’Adolescència d'Esplugues

3 de juny del 2022

Els 30 membres del Consell d'Infants 2021-2022, en representació de l'alumnat de 5è de primària de les escoles Isidre Martí, Lola Anglada, Gras i Soler, Matilde Orduña, Folch i Torres, Joan Maragall, Prat de la Riba, Isabel de Villena, Natzaret i Garbí, han fet arribar aquest 2 de juny a l'Ajuntament les seves propostes per fomentar la participació de la població infantil en les decisions públiques sobre aspectes que els afecten.

En concret, han treballat per motivar nens, nenes i adolescents a participar en el futur Fòrum de la Infància i l'Adolescència d'Esplugues. Aquest nou òrgan estable i permanent, que servirà per fer arribar les opinions dels infants d'Esplugues al Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya i al Consejo Estatal para la Participación Infantil y Adolescente, es constituirà el 17 de juny amb el nomenament dels 18 nois i noies de 9 a 17 anys escollits per tots els infants d’Esplugues.

Per participar en el procés de constitució del Fòrum d’han organitzat tres tallers els dies 3, 10 i 17 de juny. També es podrà votar virtualment les candidatures a través de la plataforma Esplugues Participa.

Els nois i noies que formin el Fòrum es reuniran mensualment a l’Espai Jove Remolí i s’autogestionaran amb l’acompanyament d’un dinamitzador.

Davant l'alcaldessa, Pilar Díaz, el Consell d’Infants va exposar les seves peticions per fer difusió de la constitució del Fòrum a través de les publicacions municipals i d’eines digitals.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B