Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els ambulatoris utilitzen el Casal Robert Brillas per fer proves PCR per prescripció mèdica

26 d'octubre de 2020

El Casal Robert Brillas s’ha convertit des d’aquest dilluns 26 d’octubre en una extensió dels dos centres d’atenció primària (CAP) d’Esplugues –Lluís Millet i Can Vidalet­– com a punt de recollida de mostres PCR a persones que han tingut contacte amb positius pel Covid-19, són proves a persones de contacte estret. El seguiment de contactes estrets només s'activa quan un cas sospitós està confirmat. El seu equip d’atenció primària es posarà en contacte amb aquesta persona per tal de programar una prova PCR, que sempre es realitzarà amb cita prèvia gestionada per l'ambulatori de referència.

Per tant, els equips d’atenció primària són els encarregats d’enviar a aquestes persones perquè es facin la prova a l’equipament municipal. No es tracta d’un cribratge massiu perquè hi vagi tothom que vulgui.

L’alcaldessa, Pilar Díaz, va enviar fa dos dies una carta a la consellera de Salut, Alba Vergés, perquè el seu departament faci cribratges massius a Esplugues. La situació al municipi és preocupant: a data d’avui, l’índex de rebrot és de 1.724 (fa set dies era de 652), segons el portal de la Generalitat dadescovid.cat. En els darrers set dies hi ha hagut 243 positius per PCR o TA, amb una taxa de positivitat del 16,19%. Actualment, hi ha 12 persones ingressades, cap d’elles a l’UCI.

Des d’ahir, les mesures per contenir els brots de Covid-19 a Catalunya han augmentat, sobretot amb la restricció de la mobilitat nocturna, entre les 22 i les 6 hores: https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B