Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El web de l'Ajuntament incorpora un apartat d'e-peticions a institucions parlamentàries

El nou espai s'ha creat per facilitar la participació de la ciutadania d'Esplugues a institucions públiques com el Parlament Europeu o el Parlament de Catalunya

9 de març del 2016

L'Ajuntament crea un apartat al web municipal on es reuneixen els diferents enllaços e-petició a administracions públiques com el Parlament Europeu, el Parlament de Catalunya o el Senat. Amb el sistema d'e-petició, o recollida electrònica de peticions individuals o col·lectives, els ciutadans poden expressar més ràpida i directament els seus interessos a les institucions parlamentàries.

La nova secció al web té el seu origen en una moció presentada al darrer Ple municipal per la regidora no adscrita Laura Benito que va ser aprovada per unanimitat. L'objetiu, a més de crear l'apartat a la pàgina web de l'Ajuntament, és difondre aquesta nova possibilitat de contacte directe de la ciutadania amb les diferents institucions.

E-petition al Parlament Europeu

Al Parlament Europeu, la petició o e-petition pot contenir una sol·licitud particular, una queixa o observació relativa a l'aplicació del Dret comunitari, o una crida dirigida al Parlament Europeu perquè es posicioni davant un assumpte concret. Aquestes peticions donen al Parlament l'oportunitat de cridar l'atenció sobre qualsevol violació dels drets de la ciutadania europea comesa per un Estat membre, per una autoritat local o una altra institució.

La manera de presentar una petició és molt senzilla: per correu postal o per via electrònica a través d'un formulari al qual s'accedeix des de la pàgina web dissenyada amb aquesta finalitat

El Parlament de Catalunya: e-petició

El Parlament de Catalunya també disposa del sistema d'e-petició. Es tracta de la petició que els ciutadans fan al Parlament en exercici del dret de petició individual o col·lectiva, utilitzant els mitjans electrònics per a la presentació i per a les comunicacions amb la Comissió de Peticions, òrgan competent per a tramitar les peticions.

En aquest enllaç trobareu informació sobre les e-peticions o peticions electròniques adreçades al Parlament de Catalunya i l'accés per fer una nova e-petició, així com la possibilitat de consultar les últimes e-peticions realitzades.

Congrés dels Diputats

Tot i que es reconeix el dret de petició, de moment, el Congrés de Diputats no disposa de sistema telemàtic de tramitació d-epeticions. El Congrés disposa d'una Comisión de Peticiones, una Comissió permanent no legislativa que s'ocupa de gestionar les peticions de la ciutadania. Actualment, la comissió no fa públic al web del congrés el contingut de les peticions.

Segons el reglament, la presentació de les peticions es pot fer de manera directa, en persona o a través de tercers, en l'horari de Registre General de la Cambra (BOCG Congreso, serie D, núm. 1, de 12/04/2000) o mitjançant la seva remissió per correu.

El Senat també disposa d'una Comisión de Peticiones del Senat. Des de la pàgina web de la institució es pot escriure a la comissió a través d'un formulari en línea.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B