Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Síndic de Greuges presenta a Esplugues l'informe sobre el 2017

11 de juny del 2018

El dimecres 6 de juny a la tarda es va fer la presentació al Saló de Plens municipal de l'Informe del Síndic de Greuges de Catalunya sobre l'activitat a la ciutat durant el 2017, en un acte obert a tota la ciutadania. L'oficina del Síndic, que atén les queixes i consultes sobre les administracions i les empreses que presten serveis públics, va rebre a Esplugues 27 queixes, tot i que una d'elles estava repetida per 82 persones. En aquest sentit, Jaume Saura, adjunt general al Síndic, va explicar que les dades anuals corresponents a Esplugues detecten una distorsió, ja que en global s'han presentat 108 queixes, de les quals 82 són la mateixa queixa, motiu pel qual aquestes comptabilitzen com una queixa. La majoria de les queixes van ser sobre temes mediambientals.

Pel que fa a la gestió d'aquestes queixes, l'Ajuntament va trigar de mitjana 27 dies en respondre, cosa que suposa una millora significativa respecte del 2016. De les queixes presentades, 19 s'han resolt.

Conveni del Síndic amb l'Ajuntament

Esplugues va ser un dels primers ajuntaments catalans en signar l'any 2016 un conveni amb el Síndic, que estableix dues visites anuals de l'oficina del Síndic a la ciutat per recollir les queixes de la ciutadania i una presentació pública dels resultats de l'any. Segons va explicar Jaume Saura els ajuntaments que tenen un conveni amb ells acostumen a tenir un nombre més elevat de queixes, però també moltes més resolucions d'aquestes. "Volíem ser més proactius i adquirir una sèrie de compromisos amb els ajuntaments per tenir una major presència del Síndic a Catalunya", va explicar Saura. Per la seva banda, la tercera tinenta d'Alcaldia, Montse Zamora, va assenyalar que "L’Ajuntament d’Esplugues està compromès en la promoció i la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania, tal com es reflecteix en el Pla d’Actuació Municipal 2016-2019".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B