Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Punt d'Orientació Jurídica atén uns 60 casos a l'any

Facilita la justícia gratuïta a persones amb dificultats econòmiques, derivades pels serveis socials

20 d'octubre del 2017

El Punt d'Orientació Jurídica Municipal (POJM) d'Esplugues és un servei que ofereix la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament, la Generalitat i el Col·legi d'Advocats de Sant Feliu. Es tracta d'un recurs que proporciona un primer consell orientador i gratuït sobre aspectes jurídics que puguin derivar-se de la delicada situació social i econòmica de les persones usuàries.

Des de serveis socials

Per això, aquestes són derivades a l'POJM per l'equip municipal de serveis socials, que fa una primera orientació sobre la problemàtica plantejada i, si escau, si es donen les condicions legals necessàries, procedeix a iniciar la tramitació de l'expedient per al reconeixement de la justícia gratuïta. El servei a Esplugues funciona des de l'any 2014, en plena crisi econòmica, any en què es van atendre a un total de 73 persones. El 2015 el nombre de casos atesos va ser de 48, i el 2016 hi va haver 63 casos. Des de principi d'any ja han estat 53 les persones ateses.

Temes que es tracten

Els temes concrets als quals dóna resposta l'POJM són els que tenen a veure amb els drets i deures derivats del compliment de les obligacions contractuals, subministraments a l'habitatge, relacions arrendatícies i les derivades de la compra o l'atorgament d'hipoteques d'habitatges, així com del dret de família. Així, durant aquest any, els casos de litigi més tractats a Esplugues són els de divorci (11) i els d'arrendament d'habitatge (9). S'exceptuen les matèries vinculades al dret del treball, seguretat social i estrangeria, atès que aquests camps tenen més delimitats els seus circuits.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B