Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El projecte d’obres de construcció del nou CAP Lluís Millet, a licitació el 2022

Fins que el nou edifici, que es construirà al carrer Nou, estigui acabat, s'instal·larà un mòdul annex a l'actual ambulatori per ampliar l'espai de consultes

14 de gener del 2022

El Departament de Salut de la Generalitat té previst licitar aquest any la redacció del projecte d’obres del nou ambulatori per al barri Centre d’Esplugues, que substituirà l’actual CAP Lluís Millet. Així ho han confirmat a l’alcaldessa, Pilar Díaz, en una reunió celebrada aquest dijous 13 de gener a l’Ajuntament d’Esplugues amb la secretària d'Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó, i la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Sud del Servei Català de la Salut, Gemma Valeta. Alhora, es va acordar que l’Ajuntament iniciarà els tràmits per canviar el planejament urbà del solar i poder cedir el terreny on s’ha de construir aquest nou edifici, un pas imprescindible per a la licitació del projecte.

La previsió és que abans de l’any 2028, el nou ambulatori estigui construït en uns terrenys del carrer Nou, al costat del parc Pou d'en Fèlix, a poca distància de l’actual CAP. El nou equipament es construirà tenint en compte el creixement de població previst al municipi en els propers anys, amb l’objectiu de garantir un servei òptim i de la màxima qualitat a tota la població.

Durant la mateixa reunió, l’Ajuntament també es va comprometre a cercar un solar pròxim al CAP Lluís Millet, que es posarà temporalment a disposició de la Generalitat per tal que Salut hi instal·li un mòdul annex amb la finalitat d’ampliar l’espai disponible per a consultes fins que el nou edifici estigui construït. És previst que la Generalitat realitzi l’estudi per a la implantació d’aquest nou mòdul el primer trimestre d'enguany.

Pilar Díaz ha declarat que "la construcció del nou CAP Lluís Millet és una reivindicació històrica de la nostra ciutat i celebrem que aquest any comenci el compte enrere perquè sigui una realitat. La Generalitat tindrà tota la nostra col·laboració, però necessitem que aquest primer compromís vingui acompanyat també d'un calendari real i inamovible de les següents fases".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B