Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El primer Acte de Benvinguda als Nadons d’Esplugues reuneix 16 nounats

7 de novembre de 2016

L’Ajuntament ha celebrat aquest dissabte 5 de novembre el primer Acte de benvinguda als nadons d’Esplugues, que ha reunit 16 infants de menys d’un any empadronats al municipi als jardins de Can Tinturé. La iniciativa forma part del compromís de la ciutat amb la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans i amb la Declaració Universal dels Drets de l’Infant, a les quals està adherit l’Ajuntament, i recull la demanda expressada per alguns veïns que volen celebrar socialment el naixement del seu fill o filla per mitjà d’un acte civil.

L’acte, presidit per l’alcaldessa, Pilar Díaz, està concebut com un reconeixement d’acollida a l’infant que ha nascut o viu a Esplugues per part de la ciutat, que es compromet, juntament amb la seva família, a vetllar per la seva educació i a defensar i garantir els seus drets. Es tracta d’un acte social que no té valor legal.

L’alcaldessa va subratllar que amb aquest esdeveniment “volem proclamar la garantia dels drets dels infants com a símbol del progrés de la humanitat i volem també refermar la nostra voluntat de treballar plegats per avançar cap a una societat més lliure, justa i democràtica”. Les famílies dels nadons van rebre un diploma, una figura d'en Fanguet, el conte En Fanguet i els tres reis, amb il·lustracions de Pilarín Bayés, un exemplar de la Convenció dels Drets dels Infants d’Unicef i un lot de productes i de serveis per gentilesa de l’empresa Nestlé.

L’Ajuntament té previst convocar dos actes d’aquest tipus a l’any. Tots els actes es realitzaran un dissabte al matí, seran col·lectius i els presidirà l’alcaldessa, qui podrà delegar la funció en regidors o regidores del consistori. L’únic requisit per participar-hi és que el nounat estigui empadronat a Esplugues i tingui menys d’un any.

Benvinguda als nadons

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B