Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pressupost Participatiu permetrà votar ‘on-line’

La ciutadania decidirà en què s’inverteixen 267.500 euros del pressupost de l’Ajuntament del 2018

27 de novembre del 2017

El Pressupost Participatiu arriba a la cinquena edició amb grans novetats. La més important és que es vol augmentar la base participativa, és a dir, el nombre de persones que podran decidir a quin o quins projectes d’interès per a la ciutat es destinarà durant el 2018 la quantitat de 267.500 euros (que corresponen a una part dels ingressos propis destinats al capítol d’inversions del pressupost municipal). L’any passat hi van participar més de 160 persones.

Web de participació

Així, enguany s’obrirà el procés a la ciutadania que hi vulgui participar de forma telemàtica, ja que es podran presentar propostes a través d’una plataforma digital –Esplugues serà el primer municipi que rebi el suport de la Diputació per implementar la plataforma participativa–  així com decidir on-line els projectes triats.

Sessions presencials

Tanmateix, també es faran trobades presencials. La primera, que servirà per presentar el procés i conformar grups de treball per generar propostes, tindrà lloc el dissabte 2 de desembre (10 hores) a La Baronda. Als grups que sorgeixin d’aquesta sessió, d’entre 10 i 20 persones, se’ls convidarà a participar en altres reunions per acabar de definir les propostes, que se sumaran a les que arribin de forma telemàtica. Totes les propostes hauran de registrar-se a la plataforma abans del 31 de gener del 2018.

A partir d’aquí es durà a terme la valoració tècnica, estratègica i econòmica, a través d’un equip format per personal tècnic municipal. Les propostes rebutjades en aquesta fase, tot i ser descartades per a aquest procés, seran tingudes en compte per l’Ajuntament com a possibles projectes futurs.

Participació mòbil

Durant la primera quinzena de març, es farà la priorització de les propostes escollides en base a un sistema de suport on-line. Cada persona podrà donar suport a fins a quatre propostes. Per tal de facilitar la priorització, hi haurà una altra novetat: s’establiran punts de participació mòbil a indrets concorreguts de la ciutat, com els mercats, els poliesportius o els punts d’atenció a la ciutadania.

Un cop prioritzades les propostes, les 10 amb més suports es validaran al Consell de Ciutat, abans d’iniciar la fase final de votació, que tindrà lloc a través del nou portal telemàtic espluguesparticipa.diba.cat entre els mesos d’abril i maig. Tota persona major de 16 anys i empadronada a Esplugues podrà votar les propostes que consideri fins arribar al límit del pressupost. El dia final de votació es farà coincidir amb la Fira d’Entitats.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat