Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pressupost Participatiu permetrà votar ‘on-line’

La ciutadania decidirà en què s’inverteixen 267.500 euros del pressupost de l’Ajuntament del 2018

27 de novembre del 2017

El Pressupost Participatiu arriba a la cinquena edició amb grans novetats. La més important és que es vol augmentar la base participativa, és a dir, el nombre de persones que podran decidir a quin o quins projectes d’interès per a la ciutat es destinarà durant el 2018 la quantitat de 267.500 euros (que corresponen a una part dels ingressos propis destinats al capítol d’inversions del pressupost municipal). L’any passat hi van participar més de 160 persones.

Web de participació

Així, enguany s’obrirà el procés a la ciutadania que hi vulgui participar de forma telemàtica, ja que es podran presentar propostes a través d’una plataforma digital –Esplugues serà el primer municipi que rebi el suport de la Diputació per implementar la plataforma participativa–  així com decidir on-line els projectes triats.

Sessions presencials

Tanmateix, també es faran trobades presencials. La primera, que servirà per presentar el procés i conformar grups de treball per generar propostes, tindrà lloc el dissabte 2 de desembre (10 hores) a La Baronda. Als grups que sorgeixin d’aquesta sessió, d’entre 10 i 20 persones, se’ls convidarà a participar en altres reunions per acabar de definir les propostes, que se sumaran a les que arribin de forma telemàtica. Totes les propostes hauran de registrar-se a la plataforma abans del 31 de gener del 2018.

A partir d’aquí es durà a terme la valoració tècnica, estratègica i econòmica, a través d’un equip format per personal tècnic municipal. Les propostes rebutjades en aquesta fase, tot i ser descartades per a aquest procés, seran tingudes en compte per l’Ajuntament com a possibles projectes futurs.

Participació mòbil

Durant la primera quinzena de març, es farà la priorització de les propostes escollides en base a un sistema de suport on-line. Cada persona podrà donar suport a fins a quatre propostes. Per tal de facilitar la priorització, hi haurà una altra novetat: s’establiran punts de participació mòbil a indrets concorreguts de la ciutat, com els mercats, els poliesportius o els punts d’atenció a la ciutadania.

Un cop prioritzades les propostes, les 10 amb més suports es validaran al Consell de Ciutat, abans d’iniciar la fase final de votació, que tindrà lloc a través del nou portal telemàtic espluguesparticipa.diba.cat entre els mesos d’abril i maig. Tota persona major de 16 anys i empadronada a Esplugues podrà votar les propostes que consideri fins arribar al límit del pressupost. El dia final de votació es farà coincidir amb la Fira d’Entitats.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B