Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pressupost Participatiu d’Esplugues, menció especial en un premi internacional de bones pràctiques

6 d'octubre del 2020

La candidatura Esplugues participa: garantint la inclusió que l'Ajuntament va presentar a la 14a Distinció Bona Pràctica en Participació Ciutadana (https://oidp.net/distinction/es), que promou l’Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (https://oidp.net/ca), ha obtingut una menció especial, segons ha informat l’OIDP aquest dilluns 5 d’octubre des d’Argentina. Un jurat internacional d’experts en participació ciutadana ha avaluat les 20 propostes finalistes, entre les quals hi havia la de l’Ajuntament d’Esplugues.

Els premiats d’enguany s’han fet públics coincidint amb una trobada virtual entre municipis de tot el món, que ha tingut lloc a la localitat argentina de Córdoba.

El projecte es basa en el Pressupost Participatiu d’Esplugues, procés obert a tota la ciutadania d’Esplugues major de 16 anys perquè, al llarg de diferents fases, s’aportin idees, es prioritzin i es decideixi una part de la inversió municipal. Enguany, hi ha participat unes 900 persones –via telemàtica o a través de sessions presencials– per escollir on invertir una partida de 245.000 euros del pressupost municipal. Aquí podeu veure els resultats: https://www.esplugues.cat/noticias/pressupost-participatiu-votacio-final-3-23-juliol.

El jurat ha valorat un projecte que, segons ha presentat l'Ajuntament, "millora l’eficàcia i l’eficiència dels mecanismes de democràcia participativa".

Aquest reconeixement internacional se suma al que van obtenir el 2017 l’Audiència Jove i el Consell d’Infants, dos processos participatius promoguts per l’Ajuntament entre la població escolar que van rebre el Segell Urbact de bones pràctiques europees que promouen un desenvolupament urbà sostenible i integrat.

L'alcaldessa, Pilar Díaz, afirma que "Esplugues la construïm entre totes i tots. Els pressupostos participatius brinden a tota la ciutadania l’oportunitat d’escollir, de forma directa, en què invertir una part dels diners públics per millorar la seva ciutat. Portem anys treballant i tenim un compromís real amb tot allò que serveixi per promoure la vida democràtica. Aquest reconeixement ens anima, més encara si és possible, a continuar en aquesta línia”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B