Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Presenten la plataforma digital que permetrà decidir el Pressupost Participatiu 2018

La Diputació de Barcelona dona suport tècnic a Esplugues de Llobregat en el procés de pressupost participatiu 2018. Dissabte 2 de desembre al matí es presentarà el procés a La Baronda i es conformaran grups de treball per generar propostes.

1 de desembre del 2017

La ciutadania d’Esplugues de Llobregat intervindrà activament en el procés de pressupost participatiu 2018, que ha organitzat l’Ajuntament, amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona. Els espluguins i espluguines podran decidir, com ja han pogut fer els darrers quatre anys, part del pressupost municipal de l'any vinent destinat a inversions. La diferència és que enguany ho podran fer també de manera telemàtica. La Diputació ha aportat, a manera de prova pilot, l’eina Decidim, per dur a terme la votació electrònica amb garanties democràtiques de seguretat.

Decidim és un projecte de software lliure, un programari útil, pensat per potenciar la participació, que ja estan emprant a Barcelona i a altres ciutats europees. L’estan desenvolupant de manera conjunta la Diputació i una desena de municipis, que estan col·laborant per tal de disposar d’una eina efectiva de participació a la xarxa. La Diputació té previst posar a disposició de tots els municipis de la demarcació que ho demanin una instal·lació centralitzada de l’eina Decidim, amb l’objectiu que puguin posar en marxa portals municipals de participació.

Igualment, es preveu que la Diputació correrà amb les despeses de manteniment de servidors, instal·lació, assistència tècnica i formació dels administradors de l’eina, al mateix temps que realitzarà l’assistència tècnica en matèria de participació ciutadana a aquests municipis.

Prova pilot a Esplugues

La prova pilot amb els pressupostos participatius d’Esplugues de Llobregat permetrà a la Diputació treballar, en col·laboració amb l’Ajuntament, tots aquells aspectes que posteriorment caldrà tenir en compte en el treball amb altres municipis de la província.

Precisament ahir, l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, va presentar públicament en el marc de la sessió ordinària del Consell de Ciutat corresponent al 2017, la plataforma amb què es podran presentar propostes i votar al procés Pressupost Participatiu 2018, i va expressar el desig que la participació en aquest procés superés els prop de 200 dels darrers anys, "amb l’objectiu d’arribar al miler de participants".

A més de la participació on-line, també es faran trobades presencials. La primera, que servirà per presentar el procés i conformar grups de treball per generar propostes, tindrà lloc el dissabte 2 de desembre (10 hores) a La Baronda.

Fomentar la participació ciutadana

El diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, ha assenyalat que la reflexió entorn a les polítiques de participació ha evidenciat la necessitat d’apostar per les formes telemàtiques, no presencials i basades en internet de participació ciutadana. "Eines com el vot electrònic o, en definitiva, portals de participació que facilitin la incorporació a la participació de persones que habitualment no participen i que afavoreixi la realització de propostes concretes d’actuació per part de la ciutadania, així com la seva priorització", segons el diputat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B