Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Ple municipal aprova rebaixar el gravamen de l’IBI per mantenir congelat l’impost el 2019

10 de gener del 2019

Amb caràcter d’urgència es va convocar per a aquest dimecres 9 de gener un Ple municipal extraordinari per tractar un dictamen proposant rebaixar el gravamen de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per evitar que l’actualització cadastral dels immobles d’Esplugues realitzada pel Govern espanyol signifiqués un increment del 3% d’aquest tribut durant el 2019. La proposta va ser aprovada pels vots favorables de PSC, Cs, PP, PDeCAT, CE i la regidora i el regidor no adscrits; mentre que ERC i ICV s’han abstingut.

L’actualització cadastral es va publicar al Butlletí Oficial de l’Estat el 29 de desembre. Com va explicar l’alcaldessa, Pilar Díaz, si no es corregia aquest increment per part del Ple municipal abans del 10 de gener, les quotes a pagar durant aquest any per totes les persones propietàries d’immobles haguessin pujat un 3%. La correcció consisteix en baixar el tipus de gravamen que cada ajuntament pot aplicar al coeficient decretat per l’Estat i que, en el cas d’Esplugues, suposa passar del 0,672 al 0,653% per mantenir congelat l’IBI durant el 2019.

També, amb la finalitat de no perjudicar les famílies nombroses que poden gaudir d’una bonificació en aquest impost, es proposava actualitzar l'import del valor cadastral establert com a límit per poder gaudir d’aquesta bonificació fiscal. El nou topall se situa en 99.407 €.

Els portaveus dels grups que van votar a favor –Eduard Sanz, del PSC; Julio Roldán, de Cs; Mercè Haro, del PP, en absència del seu portaveu, Marcos Sánchez; Santi Siquier, del PDeCAT; Julián Carrasco, de Canviem Esplugues–, així com la regidora no adscrita, Laura Benito, i el regidor no adscrit, Albert Comellas, van manifestar el seu vot favorable per evitar incrementar la pressió fiscal a la ciutadania d’Esplugues.

Per part d’ERC i ICV, Oriol Torras i Estefania Zafra, respectivament, es van abstenir per coherència amb els seus anteriors posicionaments sobre el pressupost municipal.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B