Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Ple extraordinari de l’Ajuntament convoca a una concentració ciutadana de condemna a les 19 hores d’avui

Tots els actes de la Festa Major d’avui han estat anul·lats

16 de setembre de 2016

El Ple extraordinari de l’Ajuntament d’Esplugues celebrat avui per condemnar l’assassinat ahir a la nit d’una veïna de la ciutat, Flori M., de 33 anys, víctima de violència masclista, ha decretat un dia de dol al municipi. Això significa que tots els actes previstos per a avui de la Festa Major de Sant Mateu, que començava aquest divendres, han estat anul·lats.

A més, el Ple ha convocat a una concentració de rebuig contra la violència masclista per a aquesta tarda, a les 19 hores, al qual es convida a tota la ciutadania.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha condemnat enèrgicament el crim i ha reclamat un Pacte d’Estat per lluitar contra aquesta xacra i “canviar el model de societat que perpetua aquesta violència”. També ha afegit que “des de l’Ajuntament treballem per fer acompanyament de les víctimes de violència, però els esforços municipals no són suficients”.

L’alcaldessa ha traslladat el condol de l’Ajuntament a la família de la víctima. La germana i companys d’escola de la filla de la dona assassinada han estat presents al Ple.

Prèviament, s’ha guardat un minut de silenci davant de l’Ajuntament, al qual han assistit alcaldes i regidors i regidores d’altres municipis del Baix Llobregat.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B