Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'ajuntament ultima la redacció del Pla Estratègic Esplugues 2025

25 de maig del 2017

Després d'una etapa de participació en què la ciutadania va poder fer arribar les seves idees, assistint a sessions de treball amb les associacions de veïns o emplenant enquestes en persona o al web www.esplugues2025.cat - un total de 222 enquestes ciutadanes realitzades entre setembre i octubre del 2016-, el Pla Estratègic Esplugues 2025 es troba en fase de redacció.

Calendari de futur

Durant els mesos de maig i juny, el Pla serà objecte de debat per part de l'equip de govern i es presentarà als grups polítics, al Consell de Ciutat i al Consell Econòmic i Social. L'aprovació del Pla es preveu per al mes de juliol i la seva publicació serà entre setembre i octubre. A partir de llavors, es faran revisions anuals de la seva implementació.

Efectes sobre el municipi

El Pla Estratègic Esplugues 2025 serà una eina que articularà les estratègies i els projectes de tots els sectors de la ciutat, una forma de desenvolupar les relacions de cooperació i el compromís entre el govern municipal i el conjunt de la ciutadania per avançar col·lectivament cap a un futur definit de manera compartida.

La intenció del pla d'avançar cap a un model de ciutat sostenible, intel·ligent i inclusiva, es concretarà a través d'objectius com potenciar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació; millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació; millorar la competitivitat de les PIME; afavorir la transició a una economia baixa en emissions de carboni; promoure l’adaptació al canvi climàtic i la prevenció i gestió de riscos; conservar i protegir el medi ambient i promoure l'eficiència dels recursos; promoure el transport sostenible i millorar les infraestructures de xarxes; promoure la sostenibilitat i qualitat de l’ocupació, i afavorir la mobilitat laboral.

Per altra banda, el Pla s'orientarà a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i contra qualsevol forma de discriminació proposa diferents actuacions, com invertir en educació, formació i aprenentatge permanent o millorar la capacitat institucional i l’eficiència de l’administració pública.

El Pla Estratègic vol ser un generador d’igualtat, inspirat en els principis d'accés universal a l’aigua, l’aliment, la salut, l’energia, l’habitatge, la cultura i l’educació. També pretén generar sostenibilitat, fent una aportació contra el canvi climàtic amb mesures per a la millora de la qualitat de l’aire, l’eliminació de residus, la mobilitat, l’economia circular i l’eficiència energètica. Finalment, el Pla Estratègic es planeja com a generador de progrés, fent un impuls a la innovació, el talent, la formació i la tecnologia.

En definitiva, la visió estratègica del pla consisteix a desenvolupar una smart city que apliqui la tecnologia per millorar la qualitat de vida de les persones i la gestió dels serveis públics i potenciï la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació en tots els àmbits. Es tracta d'una estratègia que afectarà el territori, la ciutadania i l’activitat i el desenvolupament econòmic.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B