Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pla Educatiu d’Entorn aposta per la inclusió i l’educació en valors

Aquest curs es consolidaran projectes com L’Escola Sona, Petits Talents Científics o Bagul Esportiu i se'n crearan de nous, com la pràctica de l’anglès oral

14 de novembre 2018

El Pla Educatiu d’Entorn (PEE) d’Esplugues recull els projectes i activitats que impulsen conjuntament l’Ajuntament, la Generalitat i la comunitat educativa de la ciutat (en un sentit ampli: escoles, esplais, entitats...) per contribuir a l’equitat i l’èxit educatiu de tot l’alumnat, l’educació en valors i el foment de la convivència i la cohesió social, entre altres objectius. La Comissió Institucional del Pla va aprovar el 13 de novembre la memòria del curs passat i el pla d’actuacions per a aquest.

Entre la trentena de projectes i activitats previstes per al curs 2018-2019 –cadascun d’ells va destinat a centres educatius concrets o als que s’hi volen afegir–, es potenciaran iniciatives recents que van ser molt ben valorades pels agents educatius com L’Escola Sona, que porta l’Escola de Música a alguns centres de primària; els Petits Talents Científics, que fomenta l’experimentació i la indagació i desperta la curiositat de l’alumnat de primària envers les ciències; o el Bagul Esportiu, que diversifica l’aprenentatge de jocs més enllà del futbol a l’hora del pati. A més, es continuarà apostant pels projectes d’acompanyament educatiu (també coneguts com de reforç) a primària, secundària i a l’estiu, i per Joves.cat, adreçat a alumnes nouvinguts durant el juliol, i es treballarà per potenciar la pràctica de l’anglès oral.

Per a l’alcaldessa, Pilar Díaz, el PEE “ens ajuda a formar l’alumnat de les nostres escoles per ser millors persones, una tasca que no seria possible sense el treball conjunt amb les escoles, les associacions de mares i pares i els esplais de lleure”, i va interpel·lar-los a tots per treballar a buscar alternatives per a adolescents amb problemàtiques socials.

Experiència pilot

La inspectora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat, Sònia Fernández, va anunciar que Esplugues serà un dels cinc municipis catalans que faran una experiència pilot per fer una revisió dels plans educatius d’entorn amb l’objectiu de potenciar el vessant inclusiu i de cohesió social.

També es va informar que s’ha creat la pàgina web del PEE d'Esplugues (pee.esplugues.cat) per difondre'n les actuacions.

Al final de la sessió es va fer una enquesta entre les persones assistents a la sessió, membres de la comunitat educativa i personal municipal, sobre els objectius que han de guiar els plans d'actuació. La majoria va assenyalar que prioritzaria l'èxit acadèmic, els valors i el compromís cívic i l'ús del català com a llengua de cohesió social.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B