Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pla Educatiu d'Entorn inclourà tallers intercentres

Presentat el Pla d'Actuacions 2022-2023, amb una quarantena d'accions per a la inclusió i l'èxit educatiu de l'alumnat d'Esplugues

30 de setembre del 2022

El Pla Educatiu Entorn (PEE) d’Esplugues, impulsat per l’Ajuntament i la Generalitat i amb la implicació de la comunitat educativa de la ciutat (escoles, esplais, entitats...) per contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic, constarà enguany d'unes 40 actuacions, adreçades a alumnat d'entre 0 i 20 anys. La Comissió Institucional del PEE ha aprovat aquest 26 de setembre (foto) el Pla d’Actuacions 2022-2023.

Aquestes actuacions s’emmarquen dins dels objectius següents:

- Èxit educatiu. Inclou una vintena d’accions del Pla, com tallers d’acompanyament educatiu per a alumnes de primària, secundària i postobligatòria en horari extraescolar, i de reforç emocional i educatiu mitjançant art-teràpia, que aquest curs s'amplia a quatre centres de secundària.

Altres novetats seran la realització de tallers intercentres d'art-teràpia i del programa Jovesplugues.cat i l'ampliació de la iniciativa d'Auxiliars de conversa en anglès als instituts. També s'hi inclouen projectes com L’Escola Sona, que porta l’aprenentatge d’instruments musicals com violí i violoncel a a tres escoles de primària (Gras i Soler, Joan Maragall i Prat de la Riba).

- Participació de famílies. Preveu ampliar el cicle de conferències sobre temes d’interès per a les famílies de l’alumnat d’Esplugues.

- Valors i compromís cívic. Inclou projectes de participació, com l'Audiència Jove, el Consell d'Infants i el Fòrum de la Infància –pendent de constituir-se–, i altres intergeneracionals.

- Català, com a llengua de cohesió. Com a novetat, la dinamització de les biblioteques escolars.

- Promoure hàbits saludables i l'activitat físico-esportiva. Continua l'impuls de l’activitat esportiva i d'una alimentació saludable.

Durant la sessió, es va presentar el logo del PEE 0-20 Esplugues, dissenyat per dos alumnes de l'Escola Isabel de Villena, Bladic Vilallonga Barber i Laura Fíguls Giménez, guanyadors del concurs que es va obrir en el seu dia.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B