Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pla Educatiu d'Entorn 2017-2018 recull una vintena d'actuacions per millorar la qualitat educativa

Entre les novetats del curs, un programa d'acompanyament, teatre en anglès i artteràpia
El Pla Educatiu d'Entorn 2017-2018 recull una vintena d'actuacions per millorar la qualitat educativa

Projecte L'Escola Sona

29 de novembre del 2017

La Comissió Institucional del Pla Educatiu d'Entorn a Esplugues, formada per Ajuntament i Generalitat i els agents educatius implicats, va aprovar ahir el pla d'actuació per al curs 2017-2018, que recull una vintena d'actuacions per millorar les condicions d'escolarització i donar oportunitats a tot l'alumnat per assolir l'èxit acadèmic. Són projectes que van adreçats sobretot a infants i joves fins a 18 anys, amb especial atenció als sectors socials més fràgils i més vulnerables.

La sessió va estar presidida per l'alcaldessa, Pilar Díaz, que va afirmar que el Pla Educatiu d'Entorn "el que busca és, des de la corresponsabilitat, promoure l’èxit educatiu de l’alumnat, amb el que això implica de cohesió social". L'alcaldessa va afegir que "un jovent ben preparat i qualificat és un jovent amb més oportunitats de futur, a nivell laboral i de desenvolupament personal. I si tenim un jovent amb més oportunitats de futur, tenim una ciutat i una societat amb més oportunitats de futur". Per part de la Generalitat, hi va ser present la inspectora dels Serveis Territorials d'Ensenyament del Baix Llobregat, Sònia Fernández.

Les actuacions es divideixen en cinc eixos:

Èxit educatiu i condicions d'escolarització. Destaquen com a novetats el Programa d'Acompanyament Educatiu, que substitueix els antics Tallers d'Estudi Assistit, adreçats a alumnes amb dificultats d'aprenentatge i que enguany s'amplia a secundària, i els projectes Petits Talents Científics, Teatre en Anglès i Auxiliar de Conversa en Anglès. També inclou projectes d'altres anys, com L'Escola Sona i el taller d'adaptació a l'entorn i immersió lingüística per a joves nouvinguts Joves.cat.

Valors i compromís. Es farà un Banc de Bones Pràctiques.

Participació i convivència. La novetat serà el Projecte Artteràpia, mentre que repeteixen els processos participatius Audiència Jove i Consell d'infants, les Curses Solidàries, la Gimcana Familiar per la Ruta Històrica, el Cicle de Xerrades i Taller per a Famílies i la promoció a les AMPA i alumnat del Pla d'Activitats Educatives Complementàries (PAEC).

Treball i aprenentatge en xarxa. Es creen dues comissions noves, la d'Acompanyament Educatiu i la d'Esport a Escola, i continuen les d'Absentisme i de Servei Comunitari.

Promoció de l'esport a escola. Amb dues novetats: l'adhesió al Pla Català d'Esport a l'Escola i el projecte Bagul Esportiu.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B