Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El Pla Educatiu d’Entorn 0-20 inclou més de 40 accions per la inclusió i l’equitat

Una de les novetats és el Servei d’Orientació, per evitar l’absentisme i l’abandonament escolar. A més, s’amplia l’acompanyament educatiu i continuen projectes com L’Escola Sona, Petits Talents Científics i Bagul Esportiu

7 de novembre de 2019

El Pla Educatiu Entorn (PEE) d’Esplugues, impulsat per l’Ajuntament i la Generalitat i amb la implicació de la comunitat educativa de la ciutat (escoles, esplais, entitats...) per contribuir a la inclusió, l’equitat i l’èxit acadèmic, creixerà durant aquest curs tant en concepte com en nombre d’accions. D’una banda, serà un dels cinc PEE 0-20 (que abasta totes les etapes educatives de 0 a 20 anys) que s’implanten a Catalunya de manera pionera. D’altra, amplia d’una trentena a més d’una quarantena el nombre de projectes. La Comissió Institucional del Pla ha aprovat aquest 6 de novembre el pla d’actuacions 2019-2020, amb un pressupost de més de 81.000 euros, aportats per Ajuntament i Generalitat.

Es tracta de projectes per contribuir a l’èxit acadèmic, a millorar les condicions d’escolarització, a potenciar l’educació en valors i a promoure l’aprenentatge en xarxa de tots els agents educatius (famílies, centres educatius i entorn). Una de les novetats per a aquest curs és el Servei d’Orientació d’Àmbit Comunitari, que treballarà per evitar l’absentisme i l’abandonament escolar i per promoure la distribució equitativa de l'alumnat, entre d'altres objectius. “Cal donar suport econòmic i en recursos humans per evitar situacions d’infants o adolescents, probablement de famílies desestructurades, fora del circuit educatiu. Tothom es mereix ser educat”, va afirmar l’alcaldessa, Pilar Díaz.

plaeducatiuentorn1.jpg

Amb el mateix objectiu, es constituirà una Comissió d’Orientació per treballar aquest aspecte en xarxa i s’ampliarà el Projecte d’Acompanyament Educatiu, que el curs passat va atendre 79 infants de primària i 19 de secundària, a ensenyaments postobligatoris.

Altres novetats seran oferir nocions d’emprenedoria als infants, crear un grup de conversa a l’Escola Gras i Soler adreçat a dones immigrades i realitzar tallers esportius a tres centres de secundària fora de l’horari lectiu.

A més, continuaran projectes consolidats com L’Escola Sona, que porta l’aprenentatge d’instruments musicals a tres escoles de primària; Petits Talents Científics, que fomenta l’experimentació envers les ciències i que enguany treballarà sobre astronomia; Bagul Esportiu, que diversifica la pràctica esportiva al pati escolar, i Art-teràpia, una proposta alternativa d’acompanyament educatiu a través de l’art per a alumnes de secundària amb problemàtiques socials.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B