Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El nou govern municipal es divideix en quatre grans àrees

Pilar Díaz estarà al capdavant de l'àrea de Serveis Generals i Govern Obert; Eduard Sanz, de Territori i Sostenibilitat; Sara Forgas, de Drets Socials, i Montse Zamora, de Drets Civils i Ciutadania

25 de juny del 2019

La primera acció de govern és la definició del nou organigrama polític i la designació de les persones que exerciran de tinents d'Alcaldia i que assumiran les diferents regidories. El nou equip de govern liderat per Pilar Díaz s'estructura en quatre grans àrees, a diferència de l'anterior mandat, en què hi havia tres grans àmbits i dos d'ells se subdividien en dues àrees.

Serveis Generals i Govern Obert

Així, l'anterior àmbit de Recursos Generals i Econòmics, al capdavant del qual es trobava la mateixa alcaldessa, passa ara a denominar-se àrea de Serveis Generals i Govern Obert. Igualment liderat per Pilar Díaz, aquesta àrea engloba des de Serveis Econòmics i Policia Comunitària fins a Economia i Treball (la regidora serà Montse Zamora), Comerç i Consum (Manel Pozo), Usos de l'Espai Públic i Protecció Civil (Javier Giménez), Turisme (Maribel Aguilera) i Organització i Recursos Humans, al capdavant del qual ha estat designat una de les noves incorporacions del govern municipal, Oliver Peña, que és a més quart tinent d'Alcaldia.

Territori i Sostenibilitat

La resta d'àrees estaran liderades pels altres tres tinents d'Alcaldia. El primer, Eduard Sanz, repetirà al capdavant de Territori i Sostenibilitat, àrea que inclou també la regidoria de Transició Ecològica i Benestar Animal (Oliver Peña). A més, aquesta àrea inclou les diverses regidories de barri: Eduard Sanz es farà càrrec de les de La Miranda, La Mallola, Finestrelles i Ciutat Diagonal; Oliver Peña, de Can Vidalet; Manel Pozo, de la Plana, Montesa, Centre i El Gall, i Javier Giménez, de Can Clota.

Drets Socials i Drets Civils i Ciutadania

L'anterior àmbit d'Acció Social i Ciutadania es divideix en les àrees de Drets Socials, la responsabilitat recau en la segona tinent d'Alcaldia, Sara Forgas; i de Drets Civils i Ciutadania, sota la direcció de la tercera tinent d'Alcaldia, Montse Zamora. Sara Forgas continuarà com a regidora de Polítiques de Família, de Gent Gran i de Salut, i assumeix també Polítiques d'Infància; Eduard Sanz, de Polítiques Socials d'Habitatge; Montse Zamora, d'Esports; i Maribel Aguilera, de Cultura. Per la seva banda, Montse Pérez serà la nova regidora d'Educació; Oliver Peña, d'Interculturalitat i Nova Ciutadania; Joan Marín, de Polítiques de Joventut i Intercanvis Internacionals, i Claudia Acebrón, de Drets Civils, Cooperació al Desenvolupament i Promoció de la Pau.

Regidories estratègiques

D'altra banda, les regidories estratègiques com polítiques de Dones i Innovació seguiran sent assumides per Pilar Díaz, així com Participació per Montse Zamora, mentre que Comunicació recau en Sara Forgas.

Junta de Govern Local

Pel que fa a la Junta de Govern Local, òrgan de gestió setmanal encarregat de contractacions administratives d'obres, serveis i subministraments que no superin certs imports i de determinades llicències, entre altres atribucions, estarà integrada per l'alcaldessa, els quatre tinents d'Alcaldia i els regidors Manel Pozo i Maribel Aguilera.

Cartipàs 2019 2023

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B